DomovArhivZakaj ne že prej?

Zakaj ne že prej?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Predstavnike mladih, ki so danes v občinsko vložišče oddali »Izjavo žalujoče mladine« in izrazili željo po srečanju z županom Borisom Popovičem, bo slednji z veseljem sprejel, in sicer v torek, 3. februarja, ob 10. uri. Tako ne drži, da so mladi »ostali neuslišani, nemočni ter zvezanih rok,« kot so zapisali v izjavi.

Župan Boris Popovič poudarja, da niso v Mestni občini Koper, še manj pa on sam, niti za trenutek pomislili, da bi prostor mladim vzeli. Prostori v Gregorčičevi ulici 4 v Kopru so vedno bili in bodo tudi v prihodnje namenjeni izključno mladim, ne pa Marku Breclju in njegovemu osebnemu preživetju na račun javnega denarja. Še več, Center mladih Koper, bodo uporabljali mladi in z njim tudi upravljali.

»Tako kot imamo v občini šole za šolarje in učiteljice, vrtce za otroke in vzgojiteljice, center dnevnih aktivnosti za starejše, promenade za sprehajalce, športno dvorano in objekte ter športne površine za športnike in rekreativce je prav, da je tudi mladinski center za mlade, da ga mladi uporabljajo in tudi vodijo,« pravi župan, ki odločno zavrača vse očitke, da jemlje mladim prostor in dodaja: »Edino, kar bi mi lahko očitali, ni to, da smo to naredili, ampak, zakaj tega nismo naredili že prej.»

20150130_115040