Na festivalu se bodo predstavili številni vinarji iz Slovenije, Italije in Hrvaške, obiskovalci pa bodo imeli možnost okusiti več kot sto različnih refoškov in teranov. Strokovnjaki bodo podrobneje predstavili sorto omenjenega vina, vinske sloge, nutricionistična dejstva in uporabo refoška, ter terana v kulinariki. Odprtje festivala bo ob 11. uri, v cerkvi Marije Alietske, ob 11.30 pa bo sledil simpozij. Med 15. in 21. uro, bodo v Manziolijevi palači, vinarji predstavljali svoja vina, istočasno bo do 20. ure na Manziolijevem trgu kulinarična pokušina.
Jedi, ki se odlično ujemajo z refoškom bodo ponudili Ribogojnica Fonda & Rizibizi, Carne.si & Gostilna Jakomin, Gostilna Na gradu, Izolski ribiči, Kmetija Trček in Domačija Novak. Med sodelujočimi, ki bodo predstavljali svoja vina velja omeniti Brič, Klenart in Vinakoper, seznam ostalih udeležencev pa si lahko prebere v priloženem dokumentu.
Vabljeni.