DomovArhivFinalna tekma je bila na koncu ugodnejša za Mariborčanke

Finalna tekma je bila na koncu ugodnejša za Mariborčanke

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sicer so domače odbojkarice tekmo začele pogumno, dvakrat izničile zaostanek treh točk in nato celo povedle s 17:14, a so odbojkarice Nove KBM Branik, po menjavi podajalke prikazale boljšo in bolje organizirano igro ter tako prvi niz dobile s 25:18. Padec koncentracije in utrujenost se je pri igralkah OK Luka Koper kazala tudi v drugem nizu, ki so ga Štajerke z odličnimi servisi Sare Najdič odprle z vodstvom 10:1, nato pa prednost še večale. Varovanke Marca Kalca so nato v tretjem nizu spet nudile dostojnejši odpor in prikazale nekaj dobrih akcij, vendar so na koncu zmagale izkušnje.

Kljub temu pa so lahko domače igralke zadovoljne z doseženim, odlična predstava in timski duh jih je pripeljal v finale, kjer so morale, kljub borbenosti in nekaj hitrim akcijam, priznati premoč. Mariborčanke so bile namreč za odtenek boljše in bolje organizirane ter niso dopuščale napak. Ponosne pa so lahko tudi na svojo igralko, Amando Bible, ki je bila razglašena za najboljšo podajalko turnirja.

Poleg nje so se med najboljše vpisale tudi Iza Mlakar (najkoristnejša igalka in najboljša napadalka), Saša Planinšec (najboljša blokerka), Karmina Sužnik (najboljši libero) in Ana Starčević (najboljša sprejemalka), vse Nova KBM Maribor. “Polfinalna tekma proti Kopru nas je izčrpala, tako fizično kot psihično. Z zmago smo izpolnili cilj, danes nismo bili na taki ravni kot proti Kamničankam, toda v določenih obdobjih smo vendarle pokazali, da znamo igrati in da smo zasluženo v finalu. A Mariborčanke, ki so odlično servirale, so bile na zelo visoki ravni, vidi se jim, da so kakovostna ekipa. Nismo imeli možnosti, tekmicam pa moramo samo čestitati,” po tekmi ni bil pretirano razočaran koprski trener Kalc.

Danes v naši ekipi ni bilo slabe točke, slabega elementa. Vse je teklo kot po maslu, najbrž je za to zaslužna tudi igra Koprčank oziroma njihova utrujenost, saj so imele težko polfinalno tekmo. Na začetku so bile enakovredne, nato pa sem zamenjal podajalko in igra je stekla. Videlo se je, da so igralke bolj navajene na podaje Najdičeve kot na podaje Ajniharjeve, čeprav ne morem reči, da je Angelina igrala slabo. Pričakoval sem nekoliko težje delo, veseli pa me, da so imele punce pravi pristop. Veseli smo, da smo naslov po dveh finalnih porazih proti Calcitu, od katerih je bil en povsem nepričakovan, vrnili v Maribor,” je po tekmi dejal Najdič.

* Nova KBM Branik: Mlakar 18, Ammerman, Kaučič 7, Ajnihar 2, Sužnik, Planinšec, Najdič 1, Starčevič 9, Planinšec 16, Sobočan 5, Pintar 2, Eržen.

* Luka Koper: Barič 4, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible, Ferlinc 6, Lucas 4, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 7, Kaker 8, Flego.