DomovArhivS 3. februarjem Komunala Koper odpira svetovalno pisarno za greznice in male komunalne čistilne naprave (MKČN)

S 3. februarjem Komunala Koper odpira svetovalno pisarno za greznice in male komunalne čistilne naprave (MKČN)

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Približuje se 31. december 2015, ko bodo morali lastniki stavb v naseljih, kjer ni predvidena gradnja javne kanalizacije, zamenjati obstoječe greznice z malimi komunalnimi čistilnimi napravami (MKČN).
Ta rok velja za vsa vodovarstvena in zaščitena območja v Mestni občini Koper in Občini Ankaran. Na preostalih območjih se obveznost zamenjave obstoječih greznic podaljša na 31. december 2017.

Z namenom, da bi občanom ponudili vse informacije in splošne napotke glede obveznosti zamenjave obstoječih greznic in pomembnosti, ki jo ima kakovostno čiščenje odpadnih voda za ohranjanje čistega okolja, so se v Komunali Koper odločili, da bodo s 3. februarjem 2015 dalje, vsak torek, med 14. in 17. uro, odprli svetovalno pisarno za občane.

Svetovalna pisarna za občane bo delovala na sedežu Centralne čistilne naprave na Serminu, in sicer na naslovu Železniška cesta 10, 6280 Ankaran.

Občani lahko svoja vprašanja naslovijo tudi na naslov elektronske pošte kanalizacija@komunalakoper.si, ali pokličejo na tel. št. 05/ 66 33 801.

Zaradi možnosti individualnega posredovanja informacij Komunala Koper občanom svetuje, naj svoj obisk vnaprej najavijo na navedeno telefonsko številko oz. naslov elektronske pošte.

Vrsta koristnih informacij, vključno z brošuro »Greznice in male komunalne čistilne naprave«, ki jo najdete v spodnji povezavi, je na voljo tudi na spletni strani www.komunalakoper.si.

Greznice in male komunalne čistilne naprave