DomovArhivKoprčanke v Braslovčah uresničile obljubljeno – jutri jih čaka veliki finale

Koprčanke v Braslovčah uresničile obljubljeno – jutri jih čaka veliki finale

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

In če so bili skeptiki še pred začetkom tekme prepričani, da je tekma med Calcitom in Luko Koper že odločena, je bilo že po prvem nizu jasno, da so Koprčanke odlično pripravljene in da si lahko s preudarno igro ter borbenostjo priigrajo tudi vstopnico v finale.

Prvemu dobljenemu nizu s 25:16, je sledila težka borba, ki jo so po padcu koncentracije Koprčank dobile odbojkarice iz Kamnika. V tretjem nizu so se Primorke znova zbrale in več stoglavem občinstvu prikazale vrhunsko igro, ki so jo okronale z rezultatom 25:22. Četrti niz je pokazal nekaj utrujenosti za obe ekipi in na koncu so varovanke Marca Kalca morale priznati premoč, vendar so v petem nizu, z borbeno igro, predvsem pa timskim duhom nadigrale favoritinje.

S tremi dobljenimi nizi so si kupile vstop za jutrišnji finale, v katerem se bodo pomerile z ekipo Nove KBM Branik.

To je velik uspeh vseh deklet in kluba. čestitam vsem, dekletom še posebno, saj so si s srčno požrtvovalno igro in trdim delom skozi vsa ta leta priborila zaželjeni vstop v finale pokala. Za jutri pričakujemo trd boj in verjamem, da se bomo, tako kot danes, borili za sam naslov pokalnih zmagovalcev. Verjamem, da bo tudi direkten prenos po televiziji dodaten motiv za to,” je po tekmi povedal trenerk koprske ekipe Marco Kalc.

Ekipa Nove KBM Branik je imela v polfinalu veliko lažje delo, saj so domačo ekipo iz Braslovč premagale s 3:0 (21, 12, 17).

Finalni dvoboj bo na sporedu jutri, 18.
januarja, ob 16.45, v Šempetru pri Celju, ogledali pa si ga bodo tudi gledalci prek televizijskih sprejemnikov, in sicer na drugem programu RTV Slovenija.