DomovArhivHitra cesta nared do poletja

Hitra cesta nared do poletja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dela, katerih naročnik je Dars d.d., izvajalo pa jih bo Cestno podjetje Nova Gorica, bodo poleg preplastitve štiripasovnice in izgradnje kabelske kanalizacije, zajemala tudi obnovo javne razsvetljave, njihova vrednost pa je ocenjena na slabih 1,5 milijona evrov. Obnova bo tudi tokrat izpeljana v dveh fazah – prva bo nastopila med 28. marcem in 18. aprilom in bo predvidevala obnovo desnega dela cestišča, torej voznih pasov v smeri Žusterne. Vožnja bo v tem času mogoča samo po enem pasu hitre ceste, in sicer na nasprotni strani vozišča, obnovo pa bodo žal spremljate tudi določene zapore.
In sicer, ves čas obnove bosta za promet povsem zaprta izvoza iz hitre ceste v smeri Koper-center in Pula (proti Šmarski cesti), obratoval ne bo niti bencinski servis OMV na Bonifiki, medtem ko bosta izvoz za Semedelo in priključek proti Žusterni normalno odprta. Da bi vsem voznikom olajšali premikanje v in iz Kopra oziroma proti Dragonji bo za časa zapor urejen tudi obvoz, in sicer prek izvoza Bertoki po bertoški in ankaranski vpadnici.

obvoz v fazi 1-Ankaranska
To je slikovni prikaz urejenega obvoza med prvo fazo obnove, in sicer prek izvoza za Bertoke, bertoške in ankaranske vpadnice proti mestu.

Druga faza se bo začela po prvomajskih praznikih, med 5. majem in 24. majem, ko bodo delavci obnavljali tudi levi del cestišča hitre ceste, v smeri proti Ljubljani. Tudi tokrat bo promet možen samo po enem pasu hitre ceste, na nasprotni strani vozišča, povsem zaprta pa bosta izvoza Pula (Šmarska cesta) in Koper-center (pri Slavčku). Izvoz za Semedelo bo ves čas obnove odprt za promet, prek njega bo po Tomšičevi ulici usmerjen tudi ves promet iz Žusterne proti Dragonji, medtem ko priključitev na hitro cesto v Semedeli ne bo več mogoč. Poleg obvoza prek Tomšičeve bo v tej fazi urejen in označen tudi obvoz prek ankaranske in bertoške vpadnice, za vse tiste, ki bodo želeli iz mesta proti Ljubljani oziroma Trstu. Zaradi del, ki ne bodo omogočala dostopanja do bencinskega servisa OMV, v smeri Ljubljane, bo ta v maju zaprt.