DomovArhiv“Igra se hiter, bolj napadalen nogomet”

“Igra se hiter, bolj napadalen nogomet”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Če je še dober mesec ali dva od tega delovalo, da Koper niti v najbolj optimističnem scenariju ne bo mogel uresničiti svojih svetlih napovedi in ciljev za nadaljevanje letošnjega prvenstva, je danes jasno, da temu ni tako. Obetavna ekipa, ki sta jo sestavila športni direktor Dušan Petković in znani hrvaški nogometni agent Andy Bara, je namreč pod taktirko srbskega stratega Slavka Matića v pičlem mesecu dokazala, da se da s trdim delom, dobro fizično pripravljenostjo, discipliniranostjo, predvsem pa s pravilno strategijo postaviti povsem nove, zdrave temelje koprskemu klubu, ki bodo podlaga za uspešno delo in dosego najvišjih rezultatov v drugem delu prvenstva.

FCKP_11012016_fotoVojkoRotar-8781

Da utegne FC Koper v drugem delu lige resno prekrižati načrte tako Mariboru kot Olimpiji, ki letos stavi celo na osvojitev naslova prvaka, je bilo jasno takoj po prihodu na priprave v Medulinu, še toliko bolj pa po sobotni tekmi s FK Borac iz Banja Luke, na kateri so Koprčani pokazali borbeno igro, hitre napade, dobro odzivnost in lepe akcije ter dosegli celo dva zadetka, pod katera sta se podpisala Jaka Štromajer in Albert Riera. Z igro so bili po tekmi zadovoljni tako trener, vodstvo kluba, kot tudi ekipa, ki bo po prihodu iz Medulina krenila še na tridnevne priprave na Malto. Tam jih poleg zahtevnih treningov čaka tudi zadnja preizkušnja pred začetkom drugega dela prvenstva, tekma proti norveškemu prvoligašu Aalesundu, ki bo, kot je pred dnevi povedal trener kanarčkov Slavko Matić, kot neke vrste kontrolna preizkušnja pripravljenosti koprskih nogometašev.


Delamo na polno, treningi so težki in zahtevni, vendar moramo zdržati, to moramo opraviti, da lahko zdržimo skozi celotno sezono,” nam je zaupal Jan Andrejašič, mlad in nadobudni branilec rumeno-modrih, ki se je prvi ekipi FC Koper priključil še pod nekdanjim vodstvom, ko je bil način dela bistveno drugačen, kot ga poznajo v klubu danes.

Podobno je novosti v klubu opisal tudi David Adam, mlad vratar FC Koper, ki je v klubu že od malih nog, prvi ekipi pa se je priključil pri 17-ih letih. “Višji nivo dela, kjer so treningi bolj naporni. Na višji, evropski ravni. Igra se hiter, bolj napadalen nogomet,” nam je še zaupal, ob tem pa ni pozabil na soigralce, ki imajo, kot se je sam izrazil, “kvaliteto”.