DomovArhiv“Ištrijan da raje nogo kot meter zemlje”

“Ištrijan da raje nogo kot meter zemlje”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Okrožnem sodišču v Kopru se je danes nadaljevalo sojenje koprskemu županu Borisu Popoviču in predstojniku urada za okolje in prostor Georgiju Bangievu, ki jima tožilstvo očita zlorabo položaja oz. pomoč pri tem dejanju, v primeru menjave občinskih zemljišč pri Valdoltri leta 2006. Menjalna pogodba je bila po prepričanju tožilstva za občino škodljiva, saj naj bi bil njen namen oškodovanje občinskega premoženja, kar pa nikakor ne drži.

Kot se je izkazalo tudi tekom današnje obravnave je bila menjava zemljišč nujna, povsem na mestu in edina možna rešitev. To sta ne nazadnje v svoji izpovedi povedali tudi priči tožilstva Veselko Ojo in Tomi Matkovič, ki sta ravno tako kot tudi priči, zaslišani na predhodni obravnavi, Melita Osvaldič in Andreja Ostanek, nedvoumno pritrdili navedbam Mestne občine Koper, in sicer da je do omenjenih menjalnih pogodb na pobudo lastnikov tamkajšnjih zemljišč prišlo zaradi nujne izgradnje komunalne infrastrukture na območju Nad Dolinsko.

Na naslednjo obravnavo, že čez štirinajst dni, bo sodnik Matevž Gros znova povabil Mladena Rudonjo in še šest prič, ki jih je predlagala obramba.