DomovArhivŠe ena odlična predstava Koprčank

Še ena odlična predstava Koprčank

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že pred začetkom dvoboja so bile odbojkarice Formisa, ki zasedajo zadnje mesto na lestvici 1. DOL lige za ženske, obsojene na neuspeh. Čeprav so se v prvih dveh nizih solidno upirale, so bile precej daleč tudi od častnega niza. Zasluga za to gre predvsem odličnim servisom domače ekipe, ki je dosegla tudi osem asov (Amanda Bible tri) in negotovi igri gostij v napadu.

Koprčanke so imele vso tekmo nadzor nad rezultatom. V uvodnem nizu so imele že na začetku od dve do štiri točke prednosti, po seriji točk Sare Valenčič in Tine Kaker pa je prednost narasla že na devet točk, ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:7. Toda gostje se niso predale, po točki Ane Sešel so se približale na 16:18, vendar je v zaključku prednost domačink spet narasla in niz se je končal z izidom 25:20.

Na začetku drugega niza so imele gostje celo rahlo pobudo, a je po izenačenju 8:8 Amanda Bible s servisi poskrbela za izdatnejše vodstvo. Po bloku Marine Barič je bila prednost Koprčank že 15:10, pet točk razlike pa so te ohranile tudi pri končnem izidu niza 22:17. Podobno je bilo še v tretjem nizu, v katerem so Primorke gostje povsem nadigrale, pa čeprav je domači trener Marko Kalc od srede niza ponudil priložnost tudi igralkam, ki sicer ne igrajo veliko.

Luka Koper: Barič 7, Calcina 2, Kušar, Bible 4, Ferlinc 8, D. Lucas 12, Kocet, Vedlin 1, Valenčič 10, Kaker 9, Flego.

Formis: Trlep, Sešel 9, Pintarič 5, Stavbar, Polanec 1, Geratič, Gajser 8, Petranović 5, Štern 1.