DomovArhivJubilejni Dnevi kmetijstva slovenske Istre

Jubilejni Dnevi kmetijstva slovenske Istre

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo letos organizirala jubilejni deseti tradicionalni sejem, ki bo ponovno preselil istrsko zaledje v center mesta Koper. Letošnji sejem »Dnevi kmetijstva slovenske Istre 2014« bo v soboto, 4. in nedeljo, 5. oktobra, med 9. in 19. uro, za koprsko tržnico.

Glavni akterji prireditve bodo razstavljavci na stojnicah, kjer bodo predstavili svoje domače proizvode in spremljajoče aktivnosti v sklopu dogodkov in posebnih predstavitev ter ostali ponudniki, ki bodo popestrili sejemsko in obsejemsko dejavnost.

Letos bo sejem gostil predstavnike treh Istrski dežel – Slovenije, Hrvaške in Italije.

K sodelovanju so organizatorji povabili ponudnike, ki se bodo v sklopu sejma predstavili s svojimi pridelki, tradicionalnimi kulinaričnimi proizvodi in njihovimi posebnostmi. »Istra brez meja« bo tako še dodatno popestrila sejemsko dogajanje s ponudbo in strokovnimi predstavitvami.

Kot že vsa leta do sedaj organizatorji pričakujejo več kot 100 razstavljavcev, ki se bodo predstavljali na stojnicah v sklopu dveh povezanih šotorov in spremljajočo predstavitvijo avtohtonih domačih živali na več kot 2000 m2 pokritih in zunanjih površin.

Organizator bo poskrbel za kulturni program s podelitvijo diplom najbolj všečne stojnice 10. sejma. Za naziv se bodo potegovali vsi sodelujoči stojničarji.

Tudi v sklopu vodenega programa se bodo predstavili ponudniki, ki sodelujejo s svojimi izdelki na stojnici in tako še bolj približali svojo ponudbo obiskovalcem sejma in dodatno promovirali svojo kmetijsko dejavnost v urbanem okolju. (Čebelarji, vinarji, oljkarji, ponudniki z mesnimi izdelki, sirarji, ponudniki ročno izdelanih izdelkov, ponudniki proizvodov kmetijske obrti…med drugim se bodo predstavile tudi različne kmetijske ustanove in različna društva.)

V sklopu programa bo organizator poskrbel tudi za najmlajše obiskovalce s predstavitvijo avtohtonih pasem domačih živali (istrsko govedo in osel, drežniška koza, istrska ovca, krškopoljski prašič, kranjska čebela, štajerska kokoš, kraška sivka…). Obiskovalce bo pričakal tudi avtohtoni lipicanec iz Kobilarne Lipica. Za otroke bo zanimiv tudi mini živalski park (mini koza, mini ovci, mini prašički) kjer bo tudi okrasna perutnina, nemški orjak in ovnač, golobi, prepelice, kunci, želve itd. ter v okviru projekta izkoreninjenja invazivnih vrst živali iz okolja bo predstavitev osveščenosti do živali. Prostor namenjen predstavitvi avtohtonih in ostalih živalskih predstavnikov bodo popestrile risbe otrok iz Osnovne Šole Koper. V soboto bo tudi kreativna otroška delavnica. Otroci bodo Izdelovali domače živali iz papirja v organizaciji Društva prijateljev mladine.

Poskrbljeno bo tudi za glasbeno-zabavni vložek z nedeljskim nastopom glasbene skupine GeDoRe.

Obisk sejma in vseh ostalih spremljajočih aktivnosti bo za obiskovalce brezplačen.

Več informacij lahko najdete na www.dnevi-kmetijstva.si ali na facebook strani: Dnevi kmetijstva slovenske Istre.

logo tojeto

logo 10 let ok