DomovArhivKomisije preverjajo kandidature

Komisije preverjajo kandidature

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Ankaranu sta kandidata za župana dva, kandidatnih list za 13-članski občinski svet (od tega je en predstavnik italijanske narodne skupnosti)  pa je devet. Volilne komisije še preverjajo zakonitost vloženih kandidatur, nato pa bodo sestavile seznam kandidatov in ga do 19. septembra  javno objavile.

V Mestni občini Koper so poleg aktualnega župana Borisa Popoviča (Koper je naš) kandidati za župana Aleš Bržan (SMC), Olga Franca (SLS), Tatjana Magdalenič (SD), Mojca Hilj Trivič (SDS), Marko Brecelj (Akacije), Dorjano Dujmovič (NSi-Krščanski demokrati), Polka Boškovič (Sofija Jahič in skupina volivcev), Kolja Štemberger (Oljka) in Tomaž Slavec (ZL). Kandidature za občinski svet so vložili predstavniki list oziroma strank SLS, Koper je naš, Slovenija za vedno, DeSUS, Pozitivna Slovenija, SMS,  ZZP, SDS,Akacije, Polka Boškovič na tvoji strani, ZL, SNS, NSi –KD,Solidarnost s podporo civilne družbe, Oljka,  SD, Janko Sever – za podeželje in Lista za razvoj podeželja.

V Ankaranu se bosta za županski mandat pomerila Gregor Strmčnik (Darij Dujmovič in skupina volivcev) in Gašpar Gašpar Mišič (Slovenija za vedno), v občinski svet pa si želijo v listah in strankah Radi imamo Ankaran, NSi-KD, DeSUS, SDS, SD, SMC, Ojlka, Ankaran je naš in Slovenija za vedno. Za občinski svet kandidirata tudi predstavnika italijanske narodne skupnosti Franko Železnik in Ljiljana Ražman,  predstavniki te skupnosti pa bodo prvič  izvedli tudi volitve v Samoupravno skupnost italijanske narodnosti Ankaran, kjer kandidirata listi Martine Angelini in Edija Ražmana s skupinama volivcev.