DomovArhivŠkofije tudi uradno z novim vrtcem

Škofije tudi uradno z novim vrtcem

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot je dejal v svojem nagovoru je novega vrtca tudi sam izredno vesel, ureditev vrtcev in šol v Mestni občini Koper je bila namreč ena od prvih predvolilnih obljub, ki jo je skoraj v celoti tudi izpolnil. V koprski občini, ki ima kar 11 šol in 5 podružnic ostajata namreč na seznamu za prenovo samo še šola na Škofijah, ki je bila sicer deležna energetske sanacije, in vrtec v Dekanih. Nekaj besed je zbranim v športni dvorani Burja namenila tudi ravnateljica vrtca, Vlasta Baraga in Dora Krpan, prva vzgojiteljica v vrtcu na Škofijah.

Uradnemu delu, ki so ga s svojim petjem popestrili predvsem malčki škofijskega vrtca, pa tudi osnovnošolci, ki so pred več stoglavim občinstvom plesali, igrali, peli in se zabavali.

Sicer je naložba v vrtec na Škofijah obsegala tako energetsko sanacijo obstoječega vrtca kot tudi dograditev novega prizidka k vrtcu. V njem je prostor za štiri dodatne oddelke s pripadajočimi sanitarijami, avlo z jedilnico, povezovalni hodnik, vetrolov z garderobo in kotičkom za starše ter zunanje terase. Prizidek s sodobnimi in zgledno urejenimi prostori je stal skoraj 582 tisoč evrov, od katerih bo nekaj več kot 160 tisoč evrov financirala EU iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«, večji del pa bo financirala Mestna občina Koper.  Energetska sanacija starega dela vrtca je sicer znašala nekaj manj približno 189 tisoč evrov, od katerih bo 85 odstotkov sredstev financiranih iz Kohezijskega sklada.

logoti

Občina je v tem letu energetsko sanirala še nekatere druge enote vrtcev, denimo enoto Kekec Vrtca Koper in enoto Markovec Vrtca Semedela, nekaj manjših del pa je bilo postorjenih tudi v enoti Bertoki Vrtca Koper, enoti Prisoje Vrtca Semedela in enote Rozmanova Vrtca Semedela.