DomovArhivJulijsko dogajanje na enem mestu

Julijsko dogajanje na enem mestu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji julij bo postregel s kar 66 dogodki, nedvomno pa bodo pestro dogajanje, tako v mestu, kot tudi v zaledju koprske občine, obogatile tudi druge prireditve in aktivnosti, ki jih v Kopru nikakor ne primanjkuje. Tiste najpomembnejše, mnoge med njimi že tradicionalne, so v Turistični organizaciji Koper strnili v enotno publikacijo »Koledar prireditev«, ki je na voljo tako v elektronski obliki (spodaj) kot tudi v tiskani izdaji v prostorih Turistično informacijskega centra (TIC) v Pretorski palači.

In katere so tiste prireditve, ki jih v Kopru nikakor ne gre zamuditi?

Ob torkih se na Martinčev trg v Kopru vračajo »Poletni gledališki večeri«, gostujoče gledališke skupine, ki bodo na odru pod zvezdami skrbeli za dobro voljo in veliko mero smeha, ob sredah pa bo v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper prizorišče festivala »JEFF«. Četrtki bodo rezervirani za predstave »Otroškega poletnega gledališkega vrtiljaka« in za Poletje v Bertokih, glasbene večere v idiličnem vrtu palače Panatoiopolo, konci tedna pa najrazličnejše kulturne prireditve. Koper ta teden gosti tudi pomembno športno prireditev, že 24. mednarodni rokometni turnir Eurofest, konec tedna pa je čas za novo edicijo Fešte kalamarov.  Prihodnji teden bo Arena Bonifika gostila še Evropsko prvenstvo v navijaštvu, vse do konca meseca pa se bodo zvrstili še Folkest, 14. Alpe Adria PUF Festival – lutke brez meja, MIFF 2016, koncert Etno HistEria džem KonceRtrat, Odprta kuhna in Rumena noč.

O vseh ostalih prireditvah, ki niso bile vključene v zloženko, in morebitnih spremembah, bo Mestna občina Koper obveščala na svoji spletni strani www.koper.si, novo zloženko, za mesec avgust, pa bo koprska občina izdala konec meseca.