DomovArhivOtroški poletni gledališki vrtiljak

Otroški poletni gledališki vrtiljak

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos poleti se v Kopru dogaja še več kot običajno. Pisane koprske ulice pa bodo že ta četrtek, 7. julija,ob 19. uri,  gostile še prve pravljične junake. Do konca avgusta bodo vsak četrtek v večernih urah  z otroki Kekec, čebelica Maja, maček Muri in drugi. Gre za pravi poletni gledališki vrtiljak, ki ga skupaj z Mestno občino Koper in Zavodom Koper Otok pripravlja Družinsko gledališče Kolenc. 

Vsak četrtek ob 19. uri tako julija kot avgusta bodo gledališčniki mlade obiskovalce popeljali v poletno pravljično doživetje. Kekcu bodo pomagali ugnati Pehto, čebelici Maji in Viliju pajka, prepričali se bodo lahko, da so lisičke res zelo zvite, se smejali obutemu mačku, Vidku naredili novo srajčico, z gusarjem Tonetom odpluli na gusarsko dogodivščino, mačku Muriju pa pomagali poiskati kroniko. Zadnji četrtek v juliju bo rezerviran za prav poseben gledališki dogodek – najmlajšo gledališko publiko bodo obiskale čisto prave živalice Družinskega gledališča Kolenc, ki se zelo rade crkljajo in fotografirajo.

In kje se bo mogoče družiti s pravljičnimi bitji? V pravo poletno gledališče se bodo spremenili Muzejski, Prešernov in  Gortanov trg ter Pristaniška in Čevljarska ulica.

7.7. KEKEC IN PEHTA, Muzejski trg, Bander bar
14.7. ČEBELICA MAJA IN PAJEK, Pristaniška ulica, Kavarna Triglav
21.7. LISIČKA JE PRAV ZVITA ZVER, Prešernov trg, Knjigarna Libris
28.7. MINI ŽIVALSKI VRT, Čevljarska ulica, Bar Cameral
4.8. OBUTI MAČEK, Gortanov trg, Na stopničkah
11.8. KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČKO, Gortanov trg, Na stopničkah
18.8. GUSAR TONE, Prešernov trg, Knjigarna Libris
25.8. MAČEK MURI IŠČE KRONIKO, Muzejski trg, Bander bar