DomovArhivKlepačeva in Srebotnikova v Rimu premagali sestri Williams

Klepačeva in Srebotnikova v Rimu premagali sestri Williams

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska naveza je začela sijajno in hitro povedla s 3:0. Serena in Venus Williams, ki veljata za najboljšo dvojico zadnjega desetletja, pa se nikakor nista znašli. V drugem nizu sta Srebotnikova in Klepačeva povedli s 4:2, pri vodstvu s 5:4 pa sta že servirali za zmago, a nista bili uspešni, nato sta v 12. igri zadržali servis in se veselili odmevne zmage. Dvoboj je trajal uro in 15 minut.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club, Wimbledon, England - 6/7/15 Women's Singles - USA's Serena Williams and USA's Venus Williams embrace after their fourth round match Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: rtvslo (Reuters)

“To je res lepa zmaga. Nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva, saj nasprotnici že dlje časa nista nastopili v dvojicah. Vedeli sva, da ju lahko premagava, a da bo to zelo težko. Po lahko dobljenem prvem nizu, ko sta nasprotnici naredili preveč napak, sva v drugem nizu nadaljevali odlično in povedli s 3:1 in 4:2, a sta naju sestri Williams ujeli in izenačili na 4:4 in 5.5. Ko je že kazalo, da bo dvoboj težko dobiti, sva se zbrali in v zadnjih dveh igrah pokazali zares dobro pripravljenost in zmagali,”

je dvoboj s slavnima sestrama opisala Koprčanka Andreja Klepač, medtem ko je Srebotnikova dodala, da se je zdaj treba osredotočiti za naslednje tekme.

V drugem krogu slovensko navezo čakata drugi nosilki, Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarva, ki sta bili v uvodnem krogu prosti.
Intervjuju z Andrejo Klepač, ki so ga objavili v včerajšnji televizijski oddaji Primorska kronika, lahko prisluhnete v spodnjem videu od 12.55 minute dalje.