DomovArhivPestro ob občinskem prazniku

Pestro ob občinskem prazniku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nekaj prireditev se je sicer odvilo že v začetku meseca, nekatere pa bodo na sporedu prav v teh dneh. Jutri, v četrtek, 12. maja, bi moralo biti na Titovem trgu tradicionalno druženje ob občinskem prazniku z najmlajšimi, Koper praznuje z otroki, vendar so ga zaradi napovedanega slabega vremena prestavili na 24. maj, prav tako so zaradi slabih napovedi prestavili za nedeljo napovedano prireditev Koper na dlani, ki se bo namesto 15. maja odvila 12. junija.

KoperNaDlani_30052015_fotoVojkoRotar-2853

Bo pa jutri, v četrtek, 12. maja, ob 19. uri v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška koncert zborov Glasbene šole Koper, v Taverni pa ob 19.30 uri koncert ob  občinskem prazniku Pihalnega orkestra Koper. V petek, 13. maja, in soboto, 14. maja, bo pestro v Centru mladih Koper, kjer bo v petek Kulturfest, v soboto pa koncert obalne blues rock skupine Bluesback. V petek, 13. maja, bo med 7.30 in 21. uro VI. Slikarski ekstempore v starem mestnem jedru Kopra, v ponedeljek, 16. maja, ob 20. uri pa bo protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška festival MAJa z biseri. Vse prej kot dolgčas bo tudi v torek, 17. maja, ko bo, prav tako v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška, ob 18. uri, zaključni koncert najboljših otroških in mladinskih pevskih zborov Primorske Naša pomlad 2016.

Pihalni orkester KP za občinski praznik, Koper, 16.5.2014-2504

Prireditve se bodo vrstile tudi v drugi polovici meseca. Tako bo 18. maja v Taverni Zdrava ŠOUP tržnica, 19. maja v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška VI. večer glasbenega abonmaja ZKD MOK, 20. maja bo v atriju Osnovne šole Koper revija pevskih zborov upokojencev južne Primorske, v Centru mladih Koper pa stand up in koncert Ane Pupedan.

Med 19. in 29. majem bo v Marezigah 44. Praznik refoška in slovenske Istre, ki ga bo letos zaznamoval bogat program.

Sicer pa velja med večjimi prireditvami omeniti 9. Luka Koper Junior Open teniški turnir, ki bo 21. maja v ŠRC Bonifika, Pristaniški dan, ki bo prav tako v soboto, 21. maja, in Odprto kuhno, ki se v Koper znova vrača 31. maja.

OdprtaKuhna01092015-9540

Od danes dalje pa se na različnih lokacijah po Kopru in v njegovi neposredni bližini začenja tudi 12. Zdravi maj v organizaciji Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). Vse do 25. maja se bodo v sklopu omenjenega dogodka zvrstile različne športne aktivnosti, delavnice in predavanja, s katerimi bodo udeležence aktivno spodbujali k zdravemu načinu življenja.