DomovArhivZ ocenjevanjem vin se je začel 44. Praznik refoška in slovenske Istre

Z ocenjevanjem vin se je začel 44. Praznik refoška in slovenske Istre

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Snovalci tega dogodka so tokrat zgodbo postavili v širši kontekst, prazniku so celo nadeli novo ime – Praznik refoška in slovenske Istre, s katerim želijo dati poudarek tako celotnemu vinorodnemu okolišu slovenske Istre kot tudi Istri, ki se vse bolj uveljavlja kot turistična destinacija.

S promocijo dogodka so začeli že zelo zgodaj, pred časom so se namreč z vinarji in kulinaričnimi dobrotami že predstavili na Lentu v Mariboru, čez dober teden dni pa bodo vajo ponovili še pred mestno hišo v prestolnici. Praznik refoška, ki bo letos obeležil že 44. ponovitev, se bo tokrat začel že dober teden prej, in sicer 20. maja, z odprtjem Osmice refoška. Ta bo vse do 27. maja, ponujala tako izbrana vina, ki se bodo predstavljala na prireditvi, kot tudi tipične istrske dobrote – pestro ponudbo pa bo moč okušati tudi na samem prazniku.

Ta bo, kot že tradicionalno, trajal dva dni, postregel pa bo z degustacijami, odprtjem vinskih kleti domačih pridelovalcev, pestrim glasbenim in kulturnim programom ter seveda številnimi novostmi. Med drugim s tako imenovanim kronanjem šampiona refoška – najboljšega po mnenju ocenjevalne komisije, ki si bo tako prvič nadel laskavi naziv Kralj.

Več o samem ocenjevanju vin, ki so ga včeraj pripravili v Marezigah, si oglejte v spodnjem prispevku.