DomovArhivKljub močni želji se Kopru ni izšlo

Kljub močni želji se Kopru ni izšlo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Obe ekipi sta v nocojšnji obračun vstopili borbeno, vendar v prvih minutah srečanja niti ena ni imela prave priložnosti. FC Luka Koper je imel prvo resno priložnost v 18. minuti, ko je najprej poskušal Ruben Belima, nato pa proti vratom NK Krka še Leo Štulac, a sta bila oba nenatančna. Vendar je bila prva akcija dovolj, da se je domače moštvo prebudilo. Le nekaj minut zatem je znova poskušal Štulac, kar dvakrat je streljal proti vratom, vendar je bil vratar gostujoče ekipe Miodrag Mitrović v obeh poskusih na pravem mestu. V 27. minuti je nato s strelom v okvir vrat poskušal še Joel Valencia, a niti on ni mogel mimo Mitrovića.

So pa zato na drugi strani, v 29. minuti, gostje izkoristili napako v obrambi Kopra, hiter je bil Luka Majcen, ki je z zadetkom svojemu moštvu priigral vodstvo.

A niti to ni ustavilo borbenih Kozličkov, ki so se hitro zbrali in že nekaj minut zatem, z lepim strelom Luke Baturja, ki je poskušal z glavo, ponovno zapretili. Žal je bil strel previsok. Nato se je igra nekoliko umirila, kar so znali domači dobro izkoristiti v zadnjih minutah prvega polčasa, ko je Toni Datković z vrhunskim strelom izenačil na 1:1.

Drugi polčas se je začel umirjeno, prvi so s strelom Marina Jurine poskušali domači igralci, vendar je žoga končala v rokah vratarja Krke, nato so se zbudili v gostujočem taboru. V hitrem napadu je bil znova učinkovit Luka Majcen, ki je svoje moštvo znova pripeljal do vodstva, a so v 59. minuti vnovič udarili Kozlički. Po hitrem prodoru Valencie je z lepim predložkom v kazenski prostor žogo poslal Leo Štulac, kjer je z glavo mojstrsko zadel Marin Jurina. Igra se je znova umirila, a žal le za kratek čas, saj so po udarcu iz kota v 77. minuti s strelom z glavo Mattea Boccaccinija znova povedli Novomeščani.

Do konca tekme niti Koper niti Krka nista več imela prave priložnosti. Poskušali so tako Kozlički, kot tudi Novomeščani, a zaman. Rezultat je do konca srečanja, v izteku katerega je prišlo tudi do prerivnanja in celo rdečega kartona za domačega igralca Marina Jurino, ostal nespremenjen. Z 2:3 so bili tokrat boljši igralci Krke.