DomovArhivKonec tedna fešta kalamarov

Konec tedna fešta kalamarov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec tedna, natančneje v petek, soboto in nedeljo (8.,9. in 10. julija) bo v Kopru tradicionalna, tokrat že šesta Fešta kalamarov.

Od tržnice do Ukmarjevega trga, ob mandraču, v Taverni, na Carpacciovem  trgu in na ploščadi ob pristaniški kapitaniji, kjer bo osrednje prizorišče, bo Koper živel s in od kalamarov s stojnicami, igrami, kuhanjem z obalnimi glasbeniki, plesnimi nastopi  in seveda z večernim glasbenim programom.

V petek, 8. julija, bodo večer obarvali Trio  teci teci in Mambo kings, v soboto (9. julija) Primorski fantje in Orange juice band, v nedeljo  (10. julija) pa  Abba mia in klapa Capris. Ob tem bo v nedeljo od 20. ure naprej na trgu pri upravi za pomorstvo obalna legenda Tulio Furlanič pripravljal brodet iz kalamarov, poleg tega pa bo še tekmovanje v čiščenju kalamarov.

Prva dva dneva bo dogajanje trajalo vse do 3. ure naslednjega dne, v nedeljo pa bodo letošnjo Fešto kalamarov sklenili ob 1. uri zjutraj.

V času prireditve bo med 18. in 3. uro veljala tudi popolna zapora  Pristaniške ulice od koprske tržnice do Ukmarjevega trga.