DomovArhivV Kopru so včeraj slovesno odprli 24. ponovitev Eurofesta.

V Kopru so včeraj slovesno odprli 24. ponovitev Eurofesta.

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nameščeni so na različnih lokacijah v Kopru, večinoma pa so to osnovne šole, hostli in hoteli. O tem tradicionalniem festivalu, ki je postal najbolj priljubljena in največja športno-turistična prireditev za mlade v Sloveniji, v zadnjih letih pa se uvršča tudi med prvih pet največjih tovrstnih prireditev v Evropi, smo na našem portalu podrobneje poročali že TUKAJ, včeraj pa se je ekipa portala eKoper udeležila tudi uradnega odprtja Eurofesta.

DSC_0397

To je pričelo na Titovem trgu, ob 21. uri, kjer so se vse ekipe najprej zbrale, nato pa krenile na mimohod po Čevljarski do Pristaniške ulice ter se ustavile na Ukmarjevem trgu, osrednjem prizorišču festivala. Pisani povorki so se pridružili tudi Pihalni orkester Koper, Mažoretke iz Kopra, Šavrinski godci, Škofjotke Valmarinke, Šavrini in Šavrinke, Solinarji ter folklorna skupina iz Umaga, ki so popestrili že tako živahno dogajanje. Vsako ekipo je do glavnega prizorišča pospremil svoj motorist iz Društva starodobnih vozil Tomos Škofije opremljen s posamezno zastavo države.

Udeležence so na Centralnem igrišču pozdravili in jim zaželeli lepo bivanje v Kopru slavnostni govorniki Miroslav Cerar, olimpijska legenda, eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, član predsedstva Rokometne zveze Slovenija Borut Škabar  in Dean Bombač, slovenski rokometni reprezentant, letos izbran za najboljšega rokometaša v tekmovanjih pod okriljem Evropske rokometne zveze, ki so ga na prizorišče pripeljali starodobnim motorjem.