DomovArhivKoper nadgrajuje turistično ponudbo na športno -rekreativnem področju

Koper nadgrajuje turistično ponudbo na športno -rekreativnem področju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V sodelovanju z več kot 15, pretežno lokalnimi organizacijami je Mestna občina Koper v teh dneh začela s pripravami na odprtje parka vodnih športov »Active Koper«, ki bo na koncu Semedelske promenade v Kopru. V teh dneh potekajo različna pripravljalna dela na površinah med kanalom Grande (od ploščadi v morju) in Semedelo.

Park bodo odprli v petek, 22. julija, ko bo Koper gostil prireditev Olimpijski dan in slovenske športnike pred odhodom na Olimpijske igre v Brazilijo.

Koper se v zadnjih letih intenzivno razvija v smeri atraktivne in aktivne turistične destinacije, ki s svojim zaledjem in geografsko lego predstavlja ogromen potencial za različne športne in rekreativne aktivnosti. Z razvojem cestne infrastrukture, ki s preusmeritvijo glavnih tokov prometa pomembno razbremenjuje obalno območje med središčem Kopra, Žusterno in Izolo, so se odprle nove možnosti razvoja športno-turistične infrastrukture, ki lahko pomembno poveže in obogati širšo regijsko ponudbo ter pripomore k dodatni oživitvi tega dela obale.

Capture

Projekt športnega parka »Active Koper« je projekt širšega pomena, letošnji začetek pomeni pomemben nadaljnji korak k uresničitvi dolgoročnih razvojnih načrtov na področju športa in turizma, ki bo zaokrožen z Olimpijskim športnim centrom Koper. Vsebine športnega parka bodo nadgrajevali, med osnovnimi aktivnostmi pa bodo uporabnikom na voljo naslednje: kajak, kanu, windsurf, stand up padling (SUP), pedalin, kite surf, jadranje, potapljanje, ribarjenje, vožnja s plovili in številne druge.

Že letos bo obiskovalcem na voljo blizu 100 različnih športnih in rekreativnih elementov ter več kot 50 aktivnosti.  Športni park »Active Koper« je center vodnih športov, ki bo zadovoljil tako potrebe izkušenih športnikov, kot tudi začetnikov, ki želijo spoznati različne vodne športe in z morjem povezane aktivnosti. V okviru parka bodo organizirali tudi različne delavnice, izobraževanja za otroke, za katere je ključnega pomena, da se v poplavi nadomestkov športnih aktivnosti, čim bolj vključujejo v aktivnosti na prostem.

Letos bo športni park deloval vse vikende (sobota in nedelja ter dodatno v petek 22. 7.,  in na praznični ponedeljek 15. 8.) od 22. julija do 4. septembra, od 8. ure zjutraj do 21. ure zvečer. Za večje skupine bo mogoče organizirati tudi dodatne programe, tečaje in delavnice, tudi med tednom. Prijava na aktivnosti bo v času obratovanja mogoča na INFO TOČKI prizorišča, sicer pa (ob dnevih zunaj obratovanja) tudi prek aplikacije na naslovu http://www.activekoper.si./  Dodatne informacije o ponudbi aktivnostih »Active Koper« lahko dobite na info@activekoper.si ali +386 51 800 070.

Odprtje parka namenoma sovpada s prireditvijo Olimpijski dan, ki jo Koper prvič gosti, saj želi občina s pestro izbiro morskih in obmorskih aktivnosti, združenih v park »Active Koper«, še dodatno utrditi nedavno pridobljeni naziv Olimpijskega centra in popestriti gostujočo prireditev.

Slovenski športniki, ki se bodo udeležili Olimpijskih iger, se bodo slovenskemu občinstvu tako predstavili v petek, 22. julija. Najprej se bodo sprehodili po Semedelski promenadi. Osrednji dogodek Olimpijskega dne bo na Titovem trgu s pričetkom ob 21. uri. Uvodni slovesnosti, ki se je bodo udeležili tudi predstavniki državnega vrha, bo sledil koncert skupine Dan D. Še pred tem, ob 18. uri, se bosta v Areni Bonifika na prijateljski tekmi pomerili slovenska in hrvaška rokometna ekipa. Med 8. in 21. uro pa bodo občanom in obiskovalcem Kopra na voljo številne aktivnosti parka vodnih športov »Active Koper«.