DomovArhivKoper zanimiv tudi za snemanje filmov in oglasov

Koper zanimiv tudi za snemanje filmov in oglasov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Staro mestno jedro Kopra se je v mesecu maju prelevilo v filmsko kuliso – Nora Production Group je namreč kot glavno prizorišče snemanja svojega novega celovečernega mladinskega filma Nika, ki se bo zaključilo konec junija, izbralo prav Koper.

IMG_8453

Mladinski celovečerni film Nika je zgodba o kartingu, ki govori skozi oči glavne junakinje, 16-letne Nike. Gre za film o odraščanju, v katerem Nika, kljub nasprotovanju svoje mame, vztraja pri dirkanju, saj je njena velika želja postati voznica kartinga. Scenarij za Niko sta ustvarila slovenski režiser Slobodan Maksimović, ki je občinstvo že prepričal s filmom Hvala za Sunderland, in pisatelj Matjaž Pikalo, ki ima v svojem pisateljskem opusu že kar nekaj del namenjenih mladim.

Doslej so odseke mladinskega celovečerca že posneli na Kopališkem nabrežju in na območju mestne plaže, Župančičevi in Pristaniški ulici ter v Hlavatyjevem parku, danes pa bodo v večernih urah snemali tudi na Verdijevi ulici in na semedelski promenadi. V naslednjem mesecu dni bo filmsko vzdušje tudi na Gimnazijskem in Martinčevem trgu, na Kidričevi in Kolaričevi ulici, Vergerijevem trgu, na Cankarjevi ulici in Vojkovem nabrežju, ob Libertasu, in na delu zgornjih Škofij, kjer bodo tudi občasne, do pet minut trajajoče zapore.

Producenti filma Nika pa niso edini, ki so si Koper izbrali kot prizorišče snemanja svojega filma, podobnega mnenja so namreč tudi pri Bas Prouction iz Ljubljane, ki že danes, 20. maja, na delu parkirišča na Ukmarjevem trgu snema televizijski oglas za Volkswagen.