DomovArhivKoprčanke v polfinale odbojkarske lige

Koprčanke v polfinale odbojkarske lige

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sinočnja zmaga Koprčank je bila tako rekoč pričakovana, po sobotni visoki zmagi proti Vitalu so odbojkarice OK Luka Koper svojo premoč(3:0) dokazale tudi v gosteh in se z izidom 2:0 uvrstile v polfinale 1. DOL lige za ženske.

Tudi včerajšnja povratna tekma je bila z izjemo drugega niza in polovice tretjega podobna dvoboju mačke z mišjo. Nuša Ferlinc in Dajana Lucas sta že na začetku tekme pokazali, da bosta blok in servis tudi tokrat previsoka ovira za ljubljanske odbojkarice, Sara Valenčič pa je to samo še potrdila in tako so Koprčanke z njenim blokom že ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4. Ko je Ferlinčeva dosegla točko za 13:6, je bilo jasno, da bodo gostje dobile prvi niz, do njegovega konca je prednost le še narasla.

V drugem nizu je bil odpor domačih bistveno boljši, čeprav prvi del ni kazal na to. Gostje so si po servisih Dajane Lucas priigrale prednost 13:6, toda po vodstvu z 20:13 popustile, tako da so se domače po bloku Natali Pavić in točki v napadu Helene Mijoč približale le na točko zaostanka (20:21). Prednost točke ali dveh so Koprčanke zadržale vse do konca, za vodstvo 2:0 pa so izkoristile drugo zaključno žogo.

Do izida 12:12 je bil tudi tretji niz izenačen, nato pa so gostje po zaslugi odličnih servisov in točk v napadu Valenčičeve pobegnile. Ko je s svojimi servisi na sceno stopila še Petra Flego, ki sicer ne dobiva veliko priložnosti za igro, in ko je svojo drugo blok točko dosegla Tina Kaker (tokrat je bila glede na blok točke v senci Ferlinčeve) je bilo jasno, da je usoda Vitala zapečatena.

Je pa bilo včerajšnje srečanje manj uspešno za odbojkarice Vitala, ki so z drugim zaporednim porazom končale letošnjo sezono.”Izid je realen, v taki zasedbi, nismo mogli storiti več. Skozi vso sezono smo se ubadali s poškodbami in boleznimi, v končnici ostali brez Nine Vogrič, danes nismo mogli računati niti na Kajo Turk. Kar smo pokazali v dvobojih s Koprom, je bil glede na zasedbo naš maksimum, takšen je naš trenutni domet. Zaradi vseh okoliščin smo lahko zadovoljni s sezono, več enostavno nismo mogli doseči. Zdaj moramo upati, da se bo kaj spremenilo, da bomo v naslednjo sezono startali v močnejši in številčnejši zasedbi,” je po tekmi povedal domači trener Gregor Rozman.

* Vital: Mijoč 13, Janežič 1, Čotar 11, Đukić 8, Crnjac 1, Tanasković 8, Pavić 3.

*Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 1, Ferlinc 11, D. Lucas 12, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 11, Kaker 8, Flego 2.