DomovArhivKoprčanke vse bližje 3. mestu

Koprčanke vse bližje 3. mestu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotno preizkušnjo so varovanke Marca Kalca začele zelo motivirano. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4, nakar so odbojkarice Go Volleya za nekaj časa ustavile njihov nalet, a ne za dolgo. Koprčanke so po drugem tehničnem odmoru tekmice povsem nadigrale in z odličnim napadom dobile prvi niz. Toda nato so v drugem nizu povsem popustile. Bavdaževa in Tina Grudina sta jim s servisi povzročali veliko težav, tako so gostje hitro povedle z večjo razliko, domače se niso niti enkrat nevarneje približale.

Toda v tretjem nizu je bilo spet tako kot v prvem. Ob prvem tehničnem odmoru so odbojkarice OK Luka Koper vodile z 8:3, Kakerjeva pa jim je s štirimi zaporednimi točkami po dobrih servisih Nuše Ferlinc zagotovila vodstvo z desetimi točkami razlike. A je nato s servisi vrnila Teja Bavdaž, v napadu je nekaj točk prispevala Anita Petho in gostje so se približale na 14:17. Toda odličen blok in servisi Marine Barič so spet povzročili nekaj zmede v novogoriški vrsti, Koprčanke so ušle ter zanesljivo dobile niz. Podoben je bil tudi četrti niz, ki so ga domačinke dobile z lahkoto. Po vodstvu z 9:5 so z odličnimi servisi Ferlinčeve dosegle osem zaporednih točk, s tem je bilo vprašanje o zmagovalcu rešeno.

Povratna tekma, ki že lahko odloča o letošnji tretje uvrščeni ekipi v državnem prvenstvu, bo v sredo, 15. aprila, ob 19. uri, v ŠD Balon v Novi Gorici.

* Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 5, Ferlinc 10, D. Lucas 10, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 10, Kaker 19.
* Go Volley: Jurić 2, Petho 11, Bavdaž 9, Simčič, Černe, P. Marušič 2, Grudina 12, Kolbl 11, Pahor, Š. Marušič, Kerpan 1, Dvorščak.