DomovArhivKoprski Toni Datković med enajsterico prvega kroga

Koprski Toni Datković med enajsterico prvega kroga

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot so zapisali v Ekipi, je bil Datković »eden od najboljših posameznikov nedeljskega dvoboja«. Datković, ki se je večkrat izkazal že v minuli sezoni, je bil izbran tudi v najboljšo enajsterico prvega kroga po izboru omenjenega športnega časnika. Spomnimo, da je na nedeljski tekmi v Ljudskem vrtu spretno posredoval in v 83. minuti praktično rešil domačo mrežo.

DSC_0720
Toni Datković je na srečanju v Mariboru nosil kapetanski trak.

 »Zelo zadovoljni smo lahko s tem, kar smo prikazali na tekmi. Dobro smo držali žogo, priigrali smo si tudi nekaj priložnosti , nato pa smo v zadnjih sekundah srečanja prejeli zadetek in vse, kar je bilo dobro, je padlo v vodo. Iz tega moramo izvleči nekaj dobrega in se nekaj naučiti, proti Aluminiju pa nam preostane zgolj lov na tri točke«,

je po tekmi v izjavi za medije dejal 23-letni koprski branilec in dodal, da jih grenka preizkušnja v zadnjih sekundah srečanja v Ljudskem vrtu nikakor ne sme streti, prav nasprotno: »Še naprej moramo trdo delati«, pravi Datković, ki je prepričan, da se je koprsko moštvo v zadnjem mesecu dni uspelo dobro vključiti in pripraviti. »Seveda se vidi, da imamo še nekaj pomanjkljivosti in da bomo potrebovali še nekaj časa, da se uigramo, toda vse to pride s časom«, dodaja in priznava, da imata v novi sezoni v koprskem moštvu pomembno vlogo nekdanja reprezentanta Zlatan Muslimović in zadnja koprska nogometna pridobitev Senijad Ibričić.

Sicer pa je poleg Ibričića k bojevitim kozličkom v zadnjem obdobju pristopil tudi mladi branilec in občasni član mlade izbrane vrste Gregor Sikošek, med novinci v koprskem dresu pa so še Šime Gregov, Joel Omari Tshibamba,  Leandro Nicolas Teijo, Žan Bračko, vratar Marijan Antolović, Matej Pučko, Marko Krivičič in vratar povratnik Vasja Simčič ter Matic Paljk, ki je na srečanju v Mariboru, tako kot Ibričić, debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Kot zanimivost naj dodamo še nekaj podatkov iz statistike prvega kroga. Tako so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije nogometaši na srečanjih v povprečju dosegli 2 gola na tekmo, pa sodniki so v povprečju pokazali 3,2 rumenega in 0,4 rdečega kartona na tekmo.