DomovArhivVIDEO: Koprčani so se v Mariboru izkazali za odličnega tekmeca

VIDEO: Koprčani so se v Mariboru izkazali za odličnega tekmeca

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so sinoči pokazali, da bodo tudi v novi sezoni resen in zahteven tekmec. Z nekoliko prevetreno in okrepljeno nogometno vrsto so Mariborčanom povzročali kar nekaj preglavic in tako širni Sloveniji pokazali, da se v mariborsko prestolnico niso prišli branit. Ravno nasprotno, kljub nesrečnemu porazu, so jih številni označili za boljšega tekmeca.

Po začetnem »krču«, ko so Mariborčani vsaj dvakrat resno ogrozili koprska vrata, so se bojeviti kozlički dodobra razigrali in si ustvarili tudi nekaj lepih priložnosti. Vse do konca srečanja so vztrajno pritiskali proti nasprotnikovim vratom, žal pa je bil že nekaj sekund po izteku sodnikovega triminutnega podaljška za Koprčane usoden zgolj trenutek nepozornosti in tako je gol Dareta Vršiča v zadnjih izdihljajih tekme nesrečno odločil včerajšnje srečanje.

Po začetni prevladi vijoličastih, so se Koprčani kmalu prebudili in začeli prevzemati pobudo na igrišču. Mariborske tehnične napake so kar nekajkrat skušali obrniti v svoj prid, vendar jim je za zadetek zmanjkalo kanček nogometne sreče. Lepo priložnost so imeli v 29. minuti srečanja, ko je po podaji Belime z odličnim strelom na gol poskusil Valencia, a mu je mariborski vratar Handanović strel ubranil. Imenitno priložnost so imeli tudi v 41. minuti, ko se je hitri Belima pred mariborskimi vrati znašel praktično sam, vendar je žoga iz nehvaležnega bočnega položaja za las ušla mimo vrat. Tudi v začetnih minutah drugega polčasa bi Koprčani že skoraj povedli, ko je Muslimović s strelom z glavo tako rekoč že premagal mariborskega čuvaja mreže, a je tokrat žogo z golove črte pravočasno zbil Vrhovec. Srečanje se je nato skoraj zaključilo z remijem, ko je po že iztečenih treh minutah sodnikovega podaljška Vršič s spodkopanim strelom premagal – sicer včeraj odličnega – koprskega vratarja, povratnika Vasjo Simčiča.

Po tekmi je koprski strateg Milan Obradović povedal, da je bil z igro svojih varovancev zadovoljen. Več v video izjavi:

Koprčane prihodnjo soboto na domači Bonifiki čaka srečanje z Aluminijem, medtem ko bodo Mariborčani v nedeljo gostili Rudar iz Velenja.