DomovArhivZdrav duh v zdravem telesu. In to v Kopru?!

Zdrav duh v zdravem telesu. In to v Kopru?!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sicer jim je to potezo koprske občine nekako uspelo pohvaliti in jo označiti za kar »odlično za mlade in malo manj mlade nogometaše«, po svoji stari navadi pa so spet hoteli izzveneti duhovito, ko so se vprašali, kdaj si lahko tako razkošje obetajo obiskovalci koprske knjižnice.

Na tem mestu jih ne bi radi poučevali o financiranju in vseh vlaganjih v koprsko knjižnico, saj bi to terjalo preveč časa. Vprašali pa bi jih radi le, ali so nemara pozabili (ali pa jih sploh ni bilo tam?!) na knjižnico na plaži – projekt, ki presega občinske meje in je s pomočjo koprske občine poskrbel za pravo kulturno osvežitev na Obali. Ja, prav imajo, zdrav duh je vsaj tako pomemben kot zdravo telo. Projekt knjižnice na plaži pa je živi dokaz za to. Skok v morje za osvežitev, nato pa knjiga ali dve za duhovno pomiritev. Za mlade in nekoliko manj mlade.

Pa vendar, samo tako, v razmislek, morda prihodnje leto knjižnica pripotuje tudi na nogometno igrišče, v srce Bonifike – »enega lepših športnih parkov pri nas«!