DomovArhivRio 2016, prihajamo – iz Kopra

Rio 2016, prihajamo – iz Kopra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ni svetovne prireditve, ki bi se po veličini in odmevnosti približala poletnim olimpijskih igram in ni mednarodnega tekmovanja, ki ponudi tako širok izbor športnih dogodkov na enem mestu. Prav tako ni naključje, da se je Olimpijski komite Slovenije odločil, da bo slovensko olimpijsko reprezentanco pred odhodom v Rio de Janeiro  širši javnosti predstavil prav na Olimpijski dan, 22. julija, v Kopru, ko bodo občini uradno predali listino in svečano razglasili Olimpijski  športni center Koper-Bonifika.

Slovenski olimpijci za Rio 2016 bodo v Koper prispeli ob 15.40 z vlakom, že ob 16. uri, ko bo predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec  v zunanjem amfiteatru Arene Bonifika predal listino novega olimpijskega središča, pa bo na istem mestu skupinsko fotografiranje slovenske olimpijske reprezentance. Olimpijci si bodo nato ob 18. uri  v  dvorani ogledali rokometno tekmo Slovenija-Hrvaška, po koncu pa se bodo, ob 19.30, sprehodili po Semedelski promenadi in si ogledali aktivnosti novega parka vodnih športov »Active Koper«

Osrednja prireditev in javna predstavitev olimpijske reprezentance  pred odhodom na olimpijske igre, ki bodo med 5. in 21. avgustom v Rio de Janeiru, se bo začela ob 21. uri na Titovem trgu. V poldrugi uri dogajanja, ki ga bo neposredno na svojem drugem programu prenašala slovenska televizija, udeležil pa se ga bo tudi državni vrh, se bo publiki v mimohodu predstavilo vseh 62  olimpijcev iz 13 športnih panog, pa tudi paraolimpijci, prireditev pa bodo sooblikovali tudi vrhunski glasbeniki  (The Stroj)  in plesalci (koreograf Miha Krušič), medtem ko se bosta  F&B  Acrobatics spustila po vrveh s koprskega zvonika. Po koncu prireditve bosta na osrednjem mestnem trgu v Kopru nastopili še skupini skupini Dan D in The Stroj.