DomovArhivLastniki psov – ni razloga za preplah

Lastniki psov – ni razloga za preplah

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Napoved o poostrenem nadzoru javnih površin, zlasti zelenic, je v minulih dneh doživela precejšnje zanimanje javnosti. Občinski redarji in tudi policisti so zlasti pozorni na lastnike psov brez povodcev in na tiste lastnike, ki ne pospravijo iztrebkov svojih ljubljenčkov. Za zdaj take zgolj opozarjajo, sicer pa jih lahko doleti 200 evrov kazni. V občini pravijo, da ni razloga za preplah,  namen je namreč spoštovanje predpisov in dvig zavesti vseh lastnikov psov, da morajo spoštovati tudi druge ljudi. A  pred bližajočo se poletno sezono to ni edino delo občinskih redarjev.

Pes je najboljši človekov prijatelj, zato so na urejenih koprskih ulicah, trgih, na Semedelski promenadi, Severni obvoznici, Vojkovem nabrežju, Tomšičevi ulici in drugje prizori sprehajalcev s  štirinožnimi ljubljenčki povsem običajni.  A ti morajo biti na povodcu. Odlok o občinskih cestah  in drugih javnih površinah je namreč jasen. Zato je občinsko redarstvo, tudi v tako imenovanih mešanih patruljah s policisti, poostrilo nadzor nad njegovim izvajanjem.

V teh dneh pa so redarji posebej pozorni še na vožnjo z motornimi kolesi, izvajanje taxi službe, beračenje ter kampiranje na črno. A razloga za preplah ni.  Spoštovanje  drugih je sestavni del splošne kulture. In temu pritrjujejo tudi lastniki psov.