DomovArhivLe še do konca oktobra vas v zbirnih centrih ob oddaji odslužene elektronske opreme čakajo boni s popusti

Le še do konca oktobra vas v zbirnih centrih ob oddaji odslužene elektronske opreme čakajo boni s popusti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru akcije se je v soboto, nasproti stadiona Bonifika, predstavilo vozilo e-transformer, ki prikazuje, kako so sestavljeni OEEO, kako se reciklirajo in kakšen negativen učinek lahko imajo na okolje in naravo, v kolikor se z njimi ne ravna primerno. Eko svetovalci Komunale Koper so obiskovalcem predstavljali, kako in zakaj se odpadki ločijo in pravilno odložijo.

Z vključitvijo v akcijo želimo opozoriti na to, da se veliko odslužene električne in elektronske opreme še vedno odvrže na ekološke otoke in druga mesta, kamor ta oprema ne spada, še huje pa v naravo, na divja odlagališča ali v gozdove.

Tovrstne odpadke oddamo v zbirnih centrih na Srminu in Dvorih pri Sv. Antonu, po novem tudi v namenskih zbiralnikih za manjšo odpadno električno in elektronsko opremo, ki sta postavljena na ekoloških otokih v Šalari (Pahorjeva ulica) in na Oljčni poti, ob soseski Lantana.

Z oddajo odpadne OEEO do popustov za nakup novih aparatov

Akcija Adijo stari, pa ne v naravi, ki je pričela 15.6.2015, bo potekala do 30.10.2015. Vsak občan, ki bo v času akcije prinesel katerikoli e-odpadek na Zbirni center Sermin oz. Dvori pri Sv. Antonu (odpadno elektično opremo, sijalko, baterijo ali drugo), bo prejel bon za nakup energijsko varčnejšega in okolju prijaznejšega aparata Gorenje.