DomovArhivUspešno zaključen še en mednarodni teniški turnir

Uspešno zaključen še en mednarodni teniški turnir

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Teniškem centru Bonifika v Kopru se je s finalnimi dvoboji zaključil mednarodni teniški turnir 5. Banka Koper Junior Slovenija Open za dečke in deklice do 14 let. Udeležilo se ga je preko 200 mladih teniških upov iz 22 držav, med njimi so bili tudi vsi najboljši slovenski igralci in igralke, ki so se devet dni potegovali za pokale Banke Koper in točke, ki štejejo za mednarodno teniško lestvico. Turnir je postregel z zelo kvalitetnimi in napetimi dvoboji, predvsem v zaključnem delu tekmovanja, ko se je večina tekem končala v tretjem nizu.

Pri dečkih je pokal Banke Koper zasluženo dvignil Luka Đurđević iz Banja Luke, ki je v finalnem obračunu v treh nizih z 7-6, 3-6, 6-4 premagal najboljšega Slovenca Jana Kupčiča.

“Zahvaljujem se organizatorju za odlične pogoje, ki smo jih imeli na turnirju. Že jutri potujem v Umag na podoben turnir, kjer bom skušal ponoviti koprsko zmago”,

je povedal prvi nosilec koprskega turnirja.

Pri deklicah je slavila prva nosilka Italijanka Melania Delai iz Lida di Jesolo, ki je v finalu premagala nepostavljeno Oksano Selekhmetovo iz Rusije z 6-4, 6-3. ” Zelo sem vesela zmage in tako dodala “piko na i” slavju Roberte in Flavie na Grand Slamu v New Yorku” je povedala Italijanka, ki si seveda želi nekega dne zaigrati tudi na Odprtem prvenstvu ZDA. V dvojicah je pri dečkih sta slavila Borna Devald (Hrv) in Luka Đurđević, pri deklicah pa ruski par Petrova-Selekhmetova.

advojiceFINALEBANKAskr9

” Zelo smo zadovoljni z rekordno udeležbo in kvaliteto prikazanega tenisa, kar dokazuje, da smo tudi na tem turnirju na pravi poti. To potrjujejo tudi naši udeleženci, ki kar ne morejo prehvaliti organizacijo dogodka in predvsem urejenost teniškega centra. V prihodnje bomo naše tradicionalne in nove dogodke s pomočjo zvestih pokrovoteljev dvignili na še višji nivo”,

je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper.

aFINALEBANKAskr341