DomovArhivMed 10 najvplivnejšimi pravniki 2013 tudi Andraž Teršek

Med 10 najvplivnejšimi pravniki 2013 tudi Andraž Teršek

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Poleg doc. dr. Andraža Terška, predavatelja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, ki se je uveljavil kot pravni teoretik in filozof, predvsem pa kot ustavnik in pravnik na področju človekovih pravic, v elitno deseterico sodijo še Vlasta Nussdorfer, Ernest Petrič, Marko Pavliha, Nataša Pirc Musar, Miro Cerar, Goran Klemenčič, Jože Kozina, Janja Hojnik in Klemen Jaklič. Njihove najbolj značilne odlike so, po mnenju glasovalcev, moralne vrednote, strokovnost, poštenost, pravičnost in socialni čut.

Med deseterico izbranih je kar nekaj imen, ki so se že lani uvrstila med deseterico, nekaj pa je tudi novih, poleg tega letošnji izbranci delujejo na različnih področjih, kar pomeni, da pravna stroka pomembno zaznamuje vsa področja družbenega dogajanja. V ospredje sicer vse bolj prihajajo pravniki iz akademskega sveta, ki so priljubljeni predvsem zaradi svoje strokovnosti in visokih moralnih načel.

Vseh deset najvplivnejših pravnikov se bo udeležilo slovesne podelitve priznanja in okrogle mize, ki bo prihodnji torek, na dan človekovih pravic. Na okrogli mizi, ki jo bo vodila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, bodo najvplivnejši pravniki in pravnice soočili mnenja o najhujših kršitvah človekovih pravic in aktualnih družbenopolitičnih problemih, ki pretresajo Slovenijo, ter rešitvah, ki jih predlagajo.

Izbor 10 najvplivnejših pravnikov je sicer že trinajsto leto zapored pripravila družba Ius Software. V prvem delu so organizatorji prejeli več kot 130 različnih predlogov oziroma imen slovenskih pravnikov, ki so bili letos po mnenju uporabnikov portala posebej prodorni in prizadevni pri svojem strokovnem delu, v drugem delu pa so obiskovalci portala lahko oddali glas enemu od 20 finalistov in podali tudi obrazložitev ali vprašanje za posameznega kandidata.

Ostale novice:

Glasujte za 10 najvplivnejših pravnikov 2013