DomovArhivMešane patrulje in psi brez povodcev

Mešane patrulje in psi brez povodcev

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski občinski redarji bodo v prihodnjih dneh poostrili nadzor na javnih površinah, na zelenicah in v parkih. Predvsem bodo pozorni na pse brez povodca oziroma brez nagobčnika, oziroma na njihove lastnike. Zlasti v zadnjem času se je namreč povečalo število primerov, ko lastniki psa preprosto spustijo na zelenico, kjer pes opravi potrebo, lastnik pa za njim ne počisti. Globa za tovrstni prekršek znaša 200 evrov. Prav tako je na javnih površinah prepovedano vsakršno hranjenje živali.

V občini so potrebo po tovrstnem nadzoru zaznali predvsem v zadnjem času, saj se na mestnih promenadah pojavlja vse več psov, ki se gibljejo brez nagobčnika in ki niso privezani na povodcih in so kot taki moteči za druge ljudi, občane, obiskovalce in sprehajalce.

Odlok o občinskih cestah in javnih površinah med drugim ureja tudi prepovedana dejanja na javnih zelenih površinah, na katerih prepoveduje spuščanje psov brez ustreznega nadzora, prav tako je po odloku prepovedano voditi pse brez vrvice ali brez nagobčnikov. V primeru onesnaženja zelenih površin s pasjimi iztrebki morajo lastniki psov  za psi takoj počistiti.

V času turistične sezone bodo redarji nadzor občasno opravljali skupaj s policisti Policijske postaje Koper, in sicer v tako imenovanih mešanih patruljah. Te patrulje bodo nadzorovale še vožnjo z motornimi kolesi po površinah, ki so namenjene izključno pešcem, nepravilno izvajanje avto–taxi službe, beračenje ter morebitno kampiranje na mestih, ki za to niso določena.

Tako so redarji med drugim včeraj kaznovali lastnika traktorja nemške registracije s prikolico, ki je zašel na parkirišče ob stadionu Bonifika. Kot so nam povedali na redarstvu, lastnik ni spoštoval prometne signalizacije oziroma prepoved parkiranja za kamperje in prikolice. Za tovrstna vozila je v občini urejeno parkirišče za avtodome, kamor se je nemški turist, Herbert Bube, zastopnik firme, ki izdeluje traktorje, in na tako nenavaden način že nekaj mesecev potuje po Evropi, po nasvetu redarjev tudi premaknil. V Kopru naj bi ostal do petka oziroma sobote.