DomovArhivMiklavževo darilo Pokrajinskega muzeja Koper

Miklavževo darilo Pokrajinskega muzeja Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

To velja seveda tudi za Etnološko zbirko, kjer je poleg stalne zbirke na voljo tudi interaktivna didaktična razstava Obleči (svojo) nošo.

V tem času brezplačnega vstopa v muzej bodo lahko obiskovalke in obiskovalci uživali v stalnih muzejskih zbirkah. Če naštejemo le nekaj najzanimivejših moramo vsekakor izpostaviti zbirko »Med Serenissimo, Napoleonom in Habsburžani«, zbirko iz prelomnega obdobja na vseh področjih družbenega življenja, ko so se v Istri izmenjale tri države in vsaka ji je na svoj način pustila pečat, ali zbirko »Muzjeska orožarna«, kjer je predstavljeno orožje iz 17., 18. in 19. stoletja, ali pa tudi »Renesančna zbirka«, ki predstavlja izbor umetnin od druge polovice petnajstega do sedemnajstega stoletja, ko v portretistiki zaznamo še zadnje odmeve klasično občutene celebracije posameznih zaslužnih koprskih županov.

Bodo pa obiskoavlci imeli dostop tudi do ostalih gostujočih razstav, kot je razstava originalnih partitur skladatelja Verdija, ki bo na ogled do 8. decembra, od 9. decembra dalje pa razstave ob 60. letnici Investbiroja.

Izkoristite Miklavževo muzejsko darilo in obiščite Pokrajinski muzej Koper. Veseli vas bodo.

Več informacij.