DomovArhivMladi bi radi

Mladi bi radi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladi in nadobudni srednješolci so svojim gostom najprej predstavili zavod Nefiks, pod okrilje katerega deluje tudi projekt »Mladi bi radi«, projekt, v okviru katerega so vseslovenski srednješolci oblikovali svoje karierne načrte, del projekta pa so je bilo tudi oblikovanje posebnih stripov, s katerimi so želeli mladi javnost opozoriti na svoje želje in potrebe.

In tako je tudi skupina koprskih gimnazijcev, pod vodstvom mentorjev narisala nekaj stripov, z aktualno problematiko, s katero se koprska mladina srečuje in jo ob priložnosti predstavila svojim gostom.

Prvi strip je odprl problematiko javnih stranišč, ki so v Kopru zelo urejena, a so po določeni uri zaprta in se jih ne da uporabljati, zanimalo jih je tudi, na kakšen način in kje se lahko mladi med seboj družijo. Nadalje so si zamislili koncept odprte telovadnice, v kateri bi se lahko, še posebej v zimskem času, mladi rekreirali in družili, seveda po dostopnih cenah, ne da bi se za to morali vpisovati v različna društva oziroma klube. Kot zadnji strip so predstavili še cikel tematskih delavnic, kjer bi se mladi seznanili z različnimi uporabnimi temami tudi prek prakse, ob čemer so izpostavili področje davkov, bančništva, sklepanja pogodb, štipendiranja in podobnih zanimivih in uporabnih tem.

Vse teme so bile s strani gostov pohvaljene in sprejete, predlagali so jim le, da bi bilo dobro, da si se organizirali v skupino, društvo, saj bi tako lažje nastopili bodisi za pridobitev prostorov bodisi za kakšna dodatna sredstva za delovanje. Najbolj so pozdravili zadnji strip torej zamisel o ciklu delavnic, ki bi jih lahko, ob ustrezni organizaciji, razširili tudi na starejše populacije, ki se vsakodnevno srečujejo z različnimi področji (davki, plače, podjetništvo …), a se za pomoč nimajo na koga obrniti.