DomovArhivMladi koprski nogometaši so se z Radomelj vrnili kot zmagovalci

Mladi koprski nogometaši so se z Radomelj vrnili kot zmagovalci

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometni turnir Cordial Cup, ki ga je minulo nedeljo, 24. aprila, gostil Športni park Radomlje, je bil za mlade nadobudne nogometaše FC Koper do 13 let, nadvse uspešen. Ne samo da je ekipa v svoji skupini dosegla najboljše, prvo mesto, temveč je z borbenostjo in odlično predstavo na gostujoči zelenici dala vedeti, da imamo v Kopru kar nekaj perspektivnih nogometašev, na katere bomo lahko stavili v prihodnje.   

Svoj nalogo je odlično opravil tudi vratar FC Kopra, ki je v stilu Samirja Handanoviča, uspešno ubranil praktično vse strele s kazenske točke tako v finalu proti ekipi Triglava, kot tudi proti ekipi Domžal v četrtfinalnem srečanju.

Sicer pa se je turnirja udeležilo 24 ekip, ki so v starostni kategoriji do 13 let svoje moči merili na treh nogometnih igriščih. Med bolj zvenečimi imeni klubov so bili poleg koprskega še Maribor, Olimpija, Mura, Domžale, Triglav Kranj, Bravo, Krško, Radomlje, Šenčur, Jerenina, GAK iz Avstrije, Videoton in Madžarske, ŠN 1. Gol iz Hrvaške itd.

Turnir so odprle kvalifikacijske tekme, ki so postregle z vrsto lepih nogometnih predstav, na koncu pa je stanje na lestvicah ponudilo izhodišče za nadaljevanje in razigravanje po mestih. V polfinalnih obračunih so se med seboj pomerile ekipe NK Bravo in FC Koper ter NK Triglav Kranj in ŠN 1. Gol iz Hrvaške, v finale pa sta napredovali dve najboljši ekipi – Koper in Triglav. V finalu so Gorenjci  morali priznati premoč ekipi iz Obale pod vodstvom trenerja Sima Masliča, ki je bila po neodločenem rezultatu v rednem delu srečanja uspešnejša pri izvajanju kazenskih strelov z rezultatom 2:1. Z zmago so si Koprčani priigrali tudi vstopnico za nastop na 19. finalnem turnirju Cordial Cup, ki ga bo med 13. in 16. majem gostil avstrijski Kitzbühel.

Rumeno-modre barve so uspešno zastopali Rok Ljutič, Tai Panič, Samuel Silvestro, Liam Cernaz, Lan Enej Zirnstein, Teo Delfar, Matej Kostov, Gabriel Babič, Mark Baruca, David Pertinač, Uroš Pertinač, Erik Kačinari, Din Čajič, Arnel Muharemovič, Taj Popovič, Timi Mlinarič, Luka Baruca, Patrik Altomare, Stefan Ilić in Tjaš Begič.

Finalno srečanje med FC Koper in NK Triglav Kranj si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

1. polčas:

2. polčas:

Kazenski streli: