DomovArhivMOK je pri svojem delu učinkovita

MOK je pri svojem delu učinkovita

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dva zunanja presojevalca iz strokovne storitvene družbe Bureau Veritas, ki sta pred dnevi presojala ključne procese občinske uprave, tudi tokrat nista ugotovila nikakršnih neskladnosti, ravno nasprotno, sistem občine Koper je primeren delovanju procesov v občinski upravi in je, kot so zapisali v poročilu, skladen z zahtevami referenčnega standarda.

Cilji v letu 2015 so bili doseženi, tudi tisti, povezani z občani, ki so bili po anketah zelo zadovoljni z delovanjem koprske občinske uprave, so bile samo nekatere lastnosti, ki so jih kot pozitivne izpostavili v toku presoje. Občina je bila pohvaljena tudi zato, ker kontinuirano išče druge načine financiranja za načrtovane naložbe, med drugim pa je bila izpostavljena tudi hitra odzivnost in reorganizacija enega od uradov, zaradi povečanega obseg dela.

Presojevalca sta med drugim izpostavila tudi povečanje števila aktivnosti mednarodno-protokolarne narave, pri tem pa še posebej aktivnosti, povezane s prihodom potniških ladij. Vnovič pa so pohvalili delovanje občinskega redarstva, kjer je delo utečeno, izrečeno je tudi bistveno manj glob kot minula leta, novost – prisotnost redarjev v zaledju, pa je med krajani zelo dobro sprejeta.

Mestna občina Koper s certifikatom kakovosti ponaša že 12 let in se kakovostno nenehno razvija, cilji vsakoletne presoje pa so zlasti potrditi, da je sistem vodenja v skladu z vsemi zahtevami presojanega standarda, da je podjetje uspešno implementiralo načrtovane dogovore, da je sistem vodenja sposoben izvajati politiko in cilje organizacije, k temu sodi pa tudi ocena, da organizacija izpolnjuje veljavne zakonske, regulativne in pogodbene zahteve. Ker pa je vsak sistem mogoče še izboljšati, gre tokratne predlagane izboljšave usmeriti v področja morebitnih tveganj v posameznih delovnih procesih koprske občinske uprave.