DomovArhivPrenosi tekem evropskega nogometnega prvenstva tudi v Taverni

Prenosi tekem evropskega nogometnega prvenstva tudi v Taverni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Francoska in romunska nogometna reprezentanca bosta drevi ob 21.00 na pariškem stadionu Stade de France odprli letošnje evropsko prvenstvo. Na njem bo prvič v zgodovini tekmovalo 24 držav, med katerimi sta favorita na stavnicah gostiteljica Francija in svetovna prvakinja Nemčija, sledijo pa Španija, Belgija, Anglija, Italija …

V skupini A bosta ob Franciji in Romuniji igrali še Albanija in Švica, v skupini B bodo Anglija, Rusija, Wales in Slovaška, v skupini C Nemčija, Ukrajina, Poljska in Severna Irska, v skupini D branilka naslova Španija, Češka, Turčija in Hrvaška, v skupini E Belgija, Italija, Irska in Švedska, v skupini F pa Portugalska, Islandija, Avstrija in Madžarska.

Tekme bodo gostili Pariz, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nica, St. Etienne in Toulouse. Skupno bo na sporedu 51 tekem, prireditelji pa so razprodali praktično vseh 2,5 milijona vstopnic, vključno s tistimi za finale, ki bo 10. julija v Parizu. Najdražje so stale skoraj 900 evrov.

Slovenske barve bodo v Franciji zastopali sodniki Koprčan Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug in Slavko Vinčić.

Untitled

Podobno kot so leta 2010 v času svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki na koprski Titov trg in kasneje v Taverno postavili veliki zaslon, na katerem so predvajali tekme nogometnega prvenstva, bo od danes dalje v času evropskega nogometnega prvenstva tekme na velikem zaslonu možno spremljati v koprski Taverni, in sicer v času, ko v prireditvenem prostoru ne bo ostalih prireditev. Razpored tekem je objavljen na uradni spletni strani organizatorja na tej povezavi.

Kot se za spremljanje nogometa spodobi, bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.