DomovArhivNajboljši panin imajo v Cameralu

Najboljši panin imajo v Cameralu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je mlada ekipa Camerala, lokala v Čevljarski ulici v Kopru, že uspešno izpeljala številne četrtkove »ugrizke«, v okviru katerih so gostili široko paleto različnih lokalnih ponudnikov kulinaričnih dobrot, so tokrat šli še korak dlje. Odločili so se za tako imenovan »Paninfest« – festival pravega domačega sendviča, ki je že v premierni izvedbi, minulo soboto, presegel vsa pričakovanja. Odziv je bil odličen, vsaj tako odlični pa so bili tudi panini, ki so jih v okviru prvega Paninfesta pripravljali gostilna Mediteran, Miramar Funa Bakala, Hiša Refoška, Battirame Koper in Nejc Rižnar za Bar Cameral.

11255552_825693554196531_1842943756565067033_o

In prav slednji je bil tisti, ki je najbolj prepričal množične obiskovalce, pa tudi strokovno komisijo. Ta je »domačemu« paninu, ki najbolj spominja kar na klasični koprski panin iz koprske štruce, mortadelle in sira, dodelila največ točk in ga tako razglasila za zmagovalca festivala.

Nad dogodkom sta bili navdušeni tudi organizatorki, Polona Krevatin in Nina Krivec Rudolf, ki sta se nadejali, da bi prireditev prihodnje leto združila še večje število ponudnikov paninov, saj si želita, da se Koper vse bolj razvija tudi na kulinaričnem področju. »Paninfest je neke vrste otvoritveni festival poletne sezone v ulici, že konec meseca pa nas čaka tudi tradicionalni dogodek – festival mikropivovarjev, ki ga Bar Cameral pripravlja že tretje leto zapored