DomovArhivNakupi v mestnem jedru odslej še bolj prijazni

Nakupi v mestnem jedru odslej še bolj prijazni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Združeni trgovci in gostinci v okviru Zavoda Koper Otok, ki si skupaj z Mestno občino Koper resnično prizadevajo za oživitev starega mestnega jedra Kopra, so namreč zasnovali nov projekt, ki nosi preprosto ime »Parkiranje«. V okviru le-tega bodo določeni trgovci in gostinci svojim strankam, za vsak nakup nad 10 evrov, omogočili dvourno brezplačno parkiranje v garažni hiši Zeleni park 2 ob nekdanji Soči. Na ta način želijo v prvi vrsti omiliti parkirno problematiko, s katero se srečujejo njihove stranke, in ki je pogosto tudi ovira za obisk mestnega jedra, pa tudi približati nakupovanje v samem mestnem jedru.

V prvi fazi se je Zavod Koper Otok povezal z garažno hišo na Pristaniški ulici v Kopru, kjer je prva ura parkiranja brezplačna, vsaka naslednja pa stane 1 evro, in podpisal sporazum o sodelovanju, ki ureja parkirni režim za stranke trgovin v centru. V prihodnje pa si želijo tovrstnega sodelovanja tudi s Komunalo Koper, pod okrilje katere sodi parkirišče za tržnico. Nenazadnje bi to prineslo pozitivne učinke ne samo zanje, ampak tudi za lokalno ekonomijo ter razvoj mikro in malih podjetij v mestnem središču.

Vse stranke, ki bodo v eni od spodaj naštetih trgovin, ki bodo tudi ustrezno označene, opravile nakup v vrednosti 10 evrov, bodo od trgovca prejele 1 evro za plačilo parkirnine. Pogoj za to je, da imajo stranke s seboj parkirni listek. Ugodnosti od tega bodo imeli tudi trgovci, ki jim bo parkirna hiša za vsak plačan listek povrnila 50% parkirnine.

Seznam trgovin, ki bodo strankam omogočale brezplačno 2-urno parkiranje:

1

 Butik Lavanda, Gortanov trg
2 Butik Tiskovin, Čevljarska ulica
3 Čokoladnica Da Ponte, Župančičeva ulica
4 Domek, Župančičeva ulica
5 Foto Belvedere, Čevljarska ulica
6 Gekon, Kidričeva ulica
7 Knjigarna Libris, Prešernov trg
8 Manufaktura, Pristaniška ulica
9 Miriam šiviljstvo, Župančičeva ulica
10 Pizzerija Atrij, Čevljarska ulica
11 Tigga Butik, Župančičeva in Čevljarska ulica
12 Trgovina I&M, Čevljarska ulica
13 Trgovina Poster, Čevljarska ulica
14 Vinotoč “Bocon”, Gortanov trg
15 Voelkner, Župančičeva ulica
16 Zlatarna Kačinari, Čevljarska ulica
17 Zlatarna Nela, Čevljarska ulica
18 Zlatarna Tomovski, Čevljarska ulica