DomovArhivNatečaja za Županovo vino in oljčno olje 2014

Natečaja za Županovo vino in oljčno olje 2014

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pridelovalci vina lahko na natečaju sodelujejo z največ tremi vzorci vina, obveznih sort Malvazije in/ali Refoška, ne glede na letnik trgatve, prav tako kot tudi pridelovalci oljčnega olja, ki morajo največ trem vzorcem deviškega oljčnega olja priložiti kopijo analize, iz katere je razvidna kislost olja. Tako županovo vino kot oljčno olje bosta služila promociji Mestne občine Koper v letu 2014.

Najboljša, ki bosta poleg laskavega naziva prejela tudi prehodni skulpturi akademskega slikarja Tilna Žbone, bodo tudi letos razglasili na sklepni prireditvi, in sicer 18. decembra v prostorih kleti Vinakoper. Lani sta strokovni komisiji najbolj prepričala refošk letnika 2008 kleti Monte Moro in ekstra deviško olje Roka Glavine iz Šmarij.
Tako kot sleherno leto bo tudi letos Mestna občina Koper za protokolarne in promocijske namene odkupila najmanj petsto steklenic Županovega vina in 500 steklenic Županovega oljčnega olja 2014, in sicer vino v steklenicah po 0,75l, za največ 7 evrov, oljčno olje pa po 5 evrov za steklenico 0,25l.
Dokumentacija in prijavnica sta dosegljvi na spletni strani Mestne občine Koper, www.koper.si, zainteresirani prijavitelji pa jo lahko v času uradnih ur dvignejo tudi v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Verdijeva ulica 10.

Dodatne informacije so na voljo v Turistični organizaciji Koper, telefon 05/6646-464.