DomovArhivObala ponovno uspešno gostila kolesarski maraton

Obala ponovno uspešno gostila kolesarski maraton

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotni Obalni kolesarski maraton je, kljub ugibanjih o slabem vremenu, izpolnil pričakovanja. Udeležilo se ga je približno 600 kolesarjev, ki so se podali na razgibane trase po slovenski Istri. Izbirali so lagko 17, 48 ali 64 kilometrov dolgo traso, na slednji je bilo treba premagati kar čez tisoč metrov višinske razlike. Čeprav je bil maraton rekreativne narave, je najhitrejši kolesar Matic Fabjan iz Celja, dolgo traso prevozil v približno dveh urah, na srednji je v cilj prvi prišel Italijan Stefano Presti, na kratki trasi pa je bil najhitrejši Jože Lukančič.

Vsi kolesarji so uživali v lepih razgledih, blagih temperaturah, ki so za slovensko Istro značilne skozi vse leto in zato idealne za kolesarjenje, ter odlični kulinariki, ki je tako na Obali kot v istrskem zaledju ne manjka.

Tudi v času med štartom kolesarjev in prihodom v cilj, je bilo v koprski Taverni živahno, saj je bil na voljo bogat spremljevalni program. Najmlajše so navdušili mini maraton, poligoni varne vožnje in razne igrice na temo prometne preventive, ostali pa so lahko uživali v odrskem dogajanju in bogati ponudbi programa sponzorjev.

Tekmovalce so po prihodu v cilj, poleg testenin, pričakali še tipični istrski bobiči, tako ob poti kot na cilju pa je bilo poskrbljeno tudi za ustrezno hidracijo. Vsak udeleženec maratona je prejel darilno vrečko z večnamensko ruto, odsevnim trakom, bidonom in številnimi drugimi nagradami, z žrebom štartnih številk pa je bilo podeljenih prek 20 nagrad, med katerimi so še posebej izstopale izlet na Dunaj, kolesarski čevlji, kakovostni nahrbtniki, fotografski aparat in glavna nagrada, gorsko kolo Trek 3700, ki ​ga je odpeljal srečnež iz Izole​.

V sklopu dogodka sta že v petek in soboto bili uspešno izvedeni tudi dve predavanji. Potopisno, o kolesarskem popotovanju članov Kolesarskega društva Raketa po Balkanskih državah, in strokovno, o prehrani in prehrambenih dodatkih za vzdržljivostne športnike.

Dogodek je spremljan tudi skozi fotografski objektiv. Utrinke najdete na povezavi.