DomovArhivV Kopru včeraj kar tri potniške ladje

V Kopru včeraj kar tri potniške ladje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prva je v Koper priplula največja, 216 metrov dolga prestižna potniška ladja Seven Seas Mariner ladjarja Regent Seven Seas Mariner Cruises, s katero je v koprsko pristanišče prispelo 600 najbolj petičnih gostov. Ti so na krovu ladje velikanke deležni izjemnega razkošja v številnih tematskih restavracijah, z izbranimi meniji, v štirih lounge barih, raznih butikih, gledališču, igralnici ter salonih, poskrbljeno pa je tudi za posebno ugodje potnikov, ki se lahko razvajajo v prestižnem centru dobrega počutja, fitnesu oziroma ob drugih športnih aktivnostih – ladja ima namreč na svojem krovu med drugim tudi tenis igrišče in pravo tekaško stezo.

Kmalu za njo sta se ob bok potniškega terminala privezali še nekoliko manjša Thomson Majesty ladjarja Thomson Cruises, s približno 1500 potniki, ki je v Koper priplula že enajstič, do konca letošnje sezone pa nas bo obiskala še dvakrat, in Silver Wind ladjarja Silversea Cruises, s katero je v Koper prišlo približno 250 potnikov.

V Koper je tako skupaj priplulo približno 2500 turistov, ki jih je v Kopru pričakalo predvsem lepo vreme in dobrodošlica na potniškem terminalu. Tako kot vselej so se nekateri odločili za organizirane izlete, spet drugi so se raje podali na potep po starem mestnem jedru, veliko njih pa je z brezplačnim avtobusom obiskalo najslajšo prireditev na naših tleh – Sladko Istro 2014.

Sicer bo do konca letošnje sezone, ki jo bo s svojim prihodom 1. novembra sklenila Amadea, ladjarja Phoenic Reisen, v Koper priplulo še 11 potniških ladij, z njimi pa nekaj več kot 11 tisoč potnikov iz vseh koncev sveta.