DomovArhivOd danes prijaznejši tudi do lastnikov avtodomov

Od danes prijaznejši tudi do lastnikov avtodomov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec minulega leta sta bili, s skupno ponudbo, za izgradnjo postajališča in parkirišč ob njem, izbrani podjetji Grafist d.o.o. in CPK d.d., ki sta uredili novo parkirišče s 57 parkirnimi mesti za osebna vozila in 27 parkirnimi mesti za avtodome. Projekt je sofinanciral Kohezijski sklad, ki je namenil nekaj več kot 295 tisoč evrov, skoraj 324 tisoč evrov pa je namenila Mestna občina Koper.

Obe parkirišči sta urejeni po sistemu P+R, torej dobi uporabnik vrednostne kartice Koper Card Plus s plačilom parkirnine tudi dve vožnji z mestnim avtobusom. Za osebna vozila je cena parkiranja, tako kot na ostalih parkiriščih sistema P+R, en evro na dan, mesečni abonma pa znaša deset evrov.

Cena parkiranja za avtodome za 24 ur znaša štiri evre, ta znesek pa vključuje, poleg parkirnega mesta, dostop do elektrike, uporabo sanitarnega objekta, uporabo servisnega parkirnega mesta s postajo za praznjenje odpadnih voda in fekalij ter oskrbo s pitno vodo ter dobroimetje na vrednostni kartici Koper Card Plus za dve vožnji z mestnim avtobusom, ki je veljavno 24 ur od plačila parkirnine.

Minuli teden pa si je novo pridobitev ogledal tudi župan občine Mirna Dušan Skerbiš. Z novo pridobitvijo je namreč Mestna občina Koper pristopila tudi k projektu »Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji«.

DSC_0021

Gre za projekt, katerega nosilka je občina Mirna, vanj pa je vključenih kar 48 slovenskih občin. Osrednji namen projekta je promocija slovenskih krajev kot primernih postajališč tudi za ljubitelje avtodomov. Projekt temelji na izdelavi celostne grafične podobe vključenih občin in spletnega mesta ter ostalega promocijskega materiala za predstavitev krajev s postajališči. Gostom bo ponujenih veliko informacij, predvsem pa ponudba, ki je dosegljiva v radiu dveh ozirom štirih kilometrov od postajališča, namigi za izlete, gostinska ponudba in drugo. V projektu sodelujejo koprsko postajališče za avtodome pri železniški postaji, Garni Mimosa iz Šmarij in Domačija Ražman iz Gračišča.