DomovArhivOdprtje razstave Skriti pogledi

Odprtje razstave Skriti pogledi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Razstava fotografij je plod javnega natečaja na podlagi katerega sta Mestna občina Koper in Območna izpostava JSKD Koper k sodelovanju povabila tako občane kot tudi obiskovalce Kopra, da v svoj objektiv ujamejo čim več točk in kotičkov, mimo katerih vsakodnevno hitimo, a jih največkrat spregledamo. Vabilu se je letos odzvalo kar 31 fotografov iz Slovenije in tujine, poslali pa so skupno 146 fotografij, izmed katerih je tričlanska komisija izbrala 20 fotografij petnajstih avtorjev.

V najlepši koprski palači bodo tako na ogled fotografije »Crown Princess v Kopru« Jasmine Brajkovič, »Primorska Provansa v Pregari« Dejane Medica Šaule, »Po nevihti« in »Sončni zahod nad Koprskim zalivom« Mihe Crniča, »Nove dimenzije« Borisa Šaleja, »Pred hišo« Luke Denića, »Harmonija na Titovem trgu« in »Razpoke – Ankaranska bonifika« Nives Kačič, »Bilo je uporabno« Jelke Mihajlovske, »Kolonija« Stanislava Perka, »Usihanje« Neve Samec, »Časovno okno« in »Oaza« Dareta Ferjana, »Lastovke nad Luko« Petra Kosa, »Trg v tubi« ter »Kamarška konja v zatoku« Bogdana Briclja, »Pogled« Zorana Valenčiča, »Truške« in »Bošadraga« Željka Varmuža ter »Oljčnik v Bezovici izpod kraškega roba« Marka Cvetkoviča.

Odprtje razstave, ki ga bo pospremil tudi koprski podžupan, bo v petek, 6. februarja, ob 18. uri, v Pretorski palači v Kopru.