DomovArhivParkirne novosti

Parkirne novosti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

O parkirnih novostih bo na jutrišnji seji odločal občinski svet, po potrditvi sklepov in njihovi objavi v Uradnem listu, pa bodo novosti začele veljati tudi v praksi. Tako bo predvidoma v roku meseca dni nov, plačljiv parkirni režim pričel veljati na parkirišču ob Badaševici v semedelskem mandraču, na parkirišču pri policijski postaji na Ulici 15. maja, na parkirišču za avtodome ob Kolodvorski in na Škofijah pri trgovini Mercator, kjer je bilo doslej možno brezplačno parkiranje. Tam, kjer modre cone za parkiranje še niso zarisane, jih bodo zarisali v kratkem, prav tako bodo na omenjena parkirišča namestili parkirne avtomate. Prva ura parkiranja bo sicer brezplačna, na omenjenih parkiriščih pa bo mogoče nakupiti tudi abonmaje.

Omenjene novosti sodijo v sklop širšega urejanja parkirnih površin v Mestni občini Koper. Spomnimo, da je občina v zadnjem obdobju uredila številna parkirišča v mestu in njegovem zaledju, tako je parkiranje veliko bolj urejeno, varno in zaradi večjega števila urejenih razpoložljivih parkirnih mest uporabnikom tudi prijaznejše. Obenem pa si v občini prizadevajo tudi, da bi občani začeli aktivneje uporabljati druge vrste prevoza, zlasti avtobusni prevoz, ki je z uvedbo novih linij in z novim voznim parkom od lanskega leta še dostopnejši kot doslej.

Sicer pa se novost na področju parkiranja obeta tudi na makadamskem parkirišču za koprsko tržnico, ki bo v kratkem prav tako postalo plačljivo. Dobra novica je, da bo cena parkiranja na tem parkirišču nižja kot drugod. Prav tako bodo v Mestni občini Koper občankam in občanom Mestne občine Koper omogočili nakup mesečnih abonmajev po subvencionirani ceni, poleg tega pa bodo uvedli tudi letne abonmaje za parkiranje, kjer bo cena za občanke in občane Mestne občine Koper še ugodnejša kot pri mesečnih abonmajih.