DomovArhivPopovič po tekmi z Mariborom: »Poraz je bil pričakovan. Kdo bo zmagoval od februarja dalje, pa je povsem drugo vprašanje«

Popovič po tekmi z Mariborom: »Poraz je bil pričakovan. Kdo bo zmagoval od februarja dalje, pa je povsem drugo vprašanje«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako kot je že minuli teden napovedal domači trener Slavko Matić, včerajšnja tekma za Koprčane nikakor ni bila lahka. Mariborčani, ki naskakujejo naslov prvaka, so za mlado koprsko ekipo enostavno predstavljali premočnega nasprotnika. Župan Boris Popovič je sinočnjo tekmo komentiral v spodnji video izjavi. Med drugim je dejal, da je bil poraz povsem pričakovan in da bi bilo »igralcem in trenerjem treba čestitati, da so sploh imeli pogum iti na igrišče in se v skladu s svojimi zmožnostmi boriti z najboljšim klubom v ligi«.

E53G1650

BorisPopovič_14122015_fotoVojkoRotar-5997

Sicer pa Popovič za drugi del sezone napoveduje več razlogov za optimizem. »Koper bo trd oreh za marsikatero ekipo, tudi za Maribor«, pravi in Kopru v tej sezoni ambiciozno napove končno, vsaj četrto mesto. Pred klubom je zdaj namreč čas za počitek, za prestope igralcev in za priprave, po katerih bodo Koprčani, po županovih besedah, pripravljeni na nove zmage. Odzval se je tudi na kritike o praznih tribunah in pomanjkanju domače navijaške skupine ter odgovoril na nekatere vztrajne kritike anonimnih komentatorjev s spletnih portalov. Več v spodnji video izjavi.

* Strelci: 0:1 Bajde (16.), 0:2 Ibraimi (31.), 0:3 Sallalich (34.), 0:4 Ibraimi (43.), 0:5 Mendy (90.).

* Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Gal, Vekić (od 69. Kljun), Štulac, Pavić, Memolla, Požrl, Štromajer, Anđelković (od 86. Maslić), Gabrić (od 46. Dedić).

* Maribor: Handanović, Janža, Šuler (od 38. Gigli), Filipović, Sallalich, Tavares, Ibraimi (od 81. Bohar), Bajde (od 70. Mendy), Kabha, Stojanović, Mertelj.