DomovArhivPrijave na pustni povorki so odprte

Prijave na pustni povorki so odprte

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prva bo v Kopru, in sicer 14. februarja, ob 10. uri, druga pa dan kasneje v Portorožu, ob 13. uri.

Na 7. Istrsko pustno povorko in 5. Portoroško pustno povorko se lahko prijavijo samostojne pravne osebe ali fizične osebe, društva in zveze društev, ustanove in druge organizacije, zasebni in javni zavodi ter gospodarske družbe in samostojni podjetniki.

Tudi letos bo na povorkah možno sodelovati v treh različnih kategorijah, istočasno le v eni, in sicer v kategoriji pustna skupina, ki jo mora sestavljati vsaj 10 udeležencev, kategoriji pustni voz, ki ga sestavlja prav tako najmanj 10 udeležencev v spremstvu vsaj enega voza in kategoriji etnografska maska, med katere sodijo maske tipične za posamezne slovenske pokrajine.

Natančno izpolnjeno prijavnico je potrebno oddati do vključno srede, 4. februarja 2015, prek spletne strani www.istrski-karneval.si, na elektronski naslov info@istrski-karneval.si, po faksu 05-6271-602 ali na naslov MO Koper, Turistična organizacija Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper.

Informacije o sodelovanju in o poteku pustnih povorki so na voljo:
– 7. Istrska pustna povorka 2015 Koper: Jana Otočan (MO Koper) 05/ 66 46 242;
– 5. Portoroška pustna povorka 2015 Portorož: Klavdija Žnidarič (Avditorij Portorož) 05/ 67 66 700.

Po preteku roka prijave, bodo vse pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske, prejeli dodatna natančna navodila o poteku in izvedbi posamezne pustne povorke.

Več o poteku samih povork, nagradah za najlepše maske, elektronsko prijavnico in prijavnico za tiskanje ter celoten pravilnik si lahko preberete TUKAJ.