DomovArhivTudi v januarju se dela s polno paro

Tudi v januarju se dela s polno paro

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako se v teh dneh h koncu približujejo dela na treh gradbiščih, v samem centru mesta gre za območje Kolodvorske ulice proti Ferrarski, podobno je tudi na Gažonu, od križišča do centra vasi, medtem ko so dela na Kraljevi ulici in ulici Nade Žagarjeve že sklenjena. Odprla so se tudi številna nova gradbišča, in sicer na Ferrarski ulici v Kopru, v smeri proti Luki Koper, na Ulici 15. maja do Ljubljanske ceste in na Pahorjevi ulici, kjer bodo dela končana do konca meseca. Podobno je na območju Gažon-Srgaši, kjer so dela v polnem teku, pa tudi na območju vodohrana Dekani, v kratkem pa naj bi se začela tudi obnova v Partizanski ulici v Šalari. Vsa dela bodo končana najkasneje do konca aprila

Poleg tega se bosta v okviru del povsem preplastila oba podhoda pod hitro cesto, in sicer tisti pri policiji, kot tudi podhod pri avtobusni postaji, kjer se končuje gradnja parkirišča za avtodome z vso potrebno infrastrukturo. Poleg tega koprska občina na tem območju ureja tudi parkirišče za avtomobile, v okviru naložbe pa bo preplastila tudi celotno površino na glavni avtobusni postaji.

Hidravlika je eden večjih projektov MOK zadnjih let

V okviru ene najobsežnejših in tudi stroškovno največjih naložb zadnjih let bodo vse tri Obalne občine, Mestna občina Koper, Občina Izola in Občina Piran deležne obnove 21.469 cevovodov in dveh vodohranov ter gradnje dodatne vodne celice na vodohranu v Sv. Antonu. Vrednost celotne naložbe znaša dobrih 8,6 milijona evrov od katerih bo dobršen del, 85 odstotkov upravičenih sredstev kohezijskega sklada EU (Operativni program razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013), kar znese slabih 7,4 milijone evrov. 15 odstotkov bodo krile občine, in sicer 1,1 milijona evrov, od tega kar 668 tisoč evrov Mestna občina Koper. Naložba bo prinesla številne pozitivne učinke, med katerimi velja izpostaviti izboljšavo javne oskrbe s pitno vodo, izboljšavo ekonomske učinkovitost naprav, predvsem pa ustreznejše spremljanje delovanje celotnega sistema in zmanjšanje izgub na vodovodnem sistemu.