DomovArhivV Koper prihaja “Euro Rijeka”

V Koper prihaja “Euro Rijeka”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Varovance trenerja Alena Ščulca torej že na samem začetku pripravljalnega obdobja čaka težek zalogaj. Proti Reki kanarčki sicer nikoli niso pustili slabega vtisa, so pa Hrvati zadnje tekme pridno dobivali, zato bo precej zanimivo spremljati, kdo bo tokratni dvoboj končal kot zmagovalec. Se pa nasprotni ekipi, kot dobri soseda redno srečujeta, in tako je bilo tudi tokrat, ko sta vodstvi obeh ekip hitro sklenili dogovor o medsebojnem srečanju. To bo še kako prav prišlo predvsem štabu Luke Kopra, ki v teh dneh išče pre potrebne okrepitve za popolnitev moštva. Koprski ligaš ima namreč, po odhodu tuje “valange”, dokaj “kratek” kader, ki ga bo, kot so povedali v klubu, dopolnili z obetavnimi nogometaši iz domačih vrst, ob tem pa poskrbeli tudi za ustrezno okrepitev izven klubskih in regionalnih okvirov.

Četrtkova prijateljska tekma proti Reki pa bo še kako prav prišla tudi trenerju kvarnerskega prvoligaša Matjažu Keku, ki je v zadnjih dveh sezonah za HNK Rijeka naredil velik korak naprej, ne le v hrvaškem prvenstvu, temveč tudi v Ligi Evropa, kjer so modro beli letos, kljub izpadu po prvem delu tekmovanja, pustili zelo dober vtis. Prav iz mesta ob Kvarnerju je ob koncu jesenskega dela sezona prišla tudi novica o najbolj “dragem” prestopu na našem območju. Vrste Rijeke je namreč zapustil veliki up hrvaškega nogometa Andrej Kramarič, ki bo kariero nadaljeval pri Leicester citiy v Angleški Premier ligi.

Kljub Kramaričevem odhodu pa v vrstah Rijeke na manjka atraktivnih imen, ki bodo na Bonifiko zagotovo privabila veliko število nogometnih navdušencev. Ne nazadnje barve Rijeke branita tudi dva slovenska nogometaša, Goran Cvijanovič in Miral Samardžič, ki sta se hitro vklopila v Kekov sistem igre.

V četrtek se tako obeta zanimivo nogometno popoldne, ki ga bodo popestrili tudi številni domači in gostujoči navijači. Srečanje se bo pričelo ob 17-ih, vstopnina za ogled tekme pa znaša 8 eur – za imetnike letnih abonmajev je vstop prost. Po srečanju z HNK Rijeko domače nogometaše čakata še dve odmevni prijateljski tekmi, prva 27. januarja, proti ekipi Crvena Zvezda iz Beograda, druga pa 31. januarja, proti Hajduku iz Splita.